Evolio Aria Mini

Evolio Aria Mini 3G e o nouă tabletă cu ecran de 8 inci de la Evolio și vine ca o alternativă la Evolio Aria. Va fi disponibilă din luna ianuarie a anului 2013 la un preț competitiv (500-600 lei zic eu), iar principalele atuuri ar fi ecranul IPS cu rezoluție aproape HD, procesorul Rockchip dual core, memoria internă de 8GB, camera principală de 2MP și faptul că va exista și o versiune cu 3G. Cel mai de temut adversar al ei e E-Boda Impresspeed E300 IPS care are specificații similare. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Alături e o poză cu tableta Aria care are 9,7 inci dar cred că modelul de 8 va arăta tot așa. Oricum ecranul mai mic îi influențiază pozitiv portabilitatea deoarece greutatea e mai mică cu vreo 200 grame față de o tabletă care are ecran de 10 inci.

Evolio Aria 2
Pornită

Specificaţii tehnice

Vine cu un cip Rockchip RK3066 de tip dual core cu o frecvență de 1,5 gigaherți și cu un cip grafic Mali 400 de tip quad core care vor facilita rularea rapidă a jocurilor și aplicaților cu care poate fi extinsă funcționalitatea sistemului de operare. Iar, ecranul de 8 inci cu rezoluție 1024 pe 768 pixeli cu panel IPS va afișa imagini clare indiferent din ce unghi te-ai uita la tabletă.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu Android versiunea 4.1; există o versiune cu 3G și una cu; are două camere; portabilitatea e crescută având undeva la 330 grame, iar grosimea e de 9 milimetri; având port USB e compatibilă cu modemuri 3G și de aceea dacă aveți deja un modem 3G atunci în mod normal nu mai trebuie să luați unul ori varianta cu 3G.
Contra: poate că memoria internă de doar 8 giga e mică, însă poate fi mărită cu autorul cardului de memorie.

Concluzie

Sunt curios de cum va arăta această tabletă de la Televoice și dacă se va ridica la așteptările consumatorilor. Sunt de părere că în proporție de 80% va arăta precum modelul actual de Aria, dar nu e exclus să aibă unde design și mai reușit. Oricum, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce scot.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Evolio Aria Mini”

  1. Inca nu a aparut pe piata… sa vedem ce o fi de capul ei. Ce nu-mi place la ea e doar numele. Nu stiu de ce au copiat pe altii. Daca altii au scos S3 mini, iPad mini și P5 mini atunci si Evolio trebuia sa scoata un model de mini?

Comentariile sunt închise.