Evolio Aria 9.0, tabletă cu Android 4.2

Românii de la Evolio au lansat tableta Evolio Aria 9.0, iar aceasta se remarcă prin ecranul de 9 inci care are o rezoluție de 800×480 pixeli. Mai mult, are un procesor dual core, iar sistemul de operare e Android 4.2. Mulți vor spune că le-ar fi plăcut să vină cu Android KK (4.4), însă din ce am citit acest OS nu e încă stabil, motiv pentru care producătorii merg pe varianta 4.2 care e cea mai stabilă.

Nici nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care arată formidabil. O să întrebi cum de e mai ieftină decât Evolio ARIA 8.0, iar răspunsul ar fi deoarece are doar cameră web pe când 8.0 are două camere.

Tableta
Tableta

Pe partea de specificații se poate lăuda cu un procesor Allwinner de 1,5 Ghz care are două nuclee și cu cei 512 mega de RAM. Pe partea de stocare are 8GB, lucru care vă permite să stocați câte aplicații vreți pe acest dispozitiv. Din păcate din acești 8 giga doar vreo 6 sunt utilizabili deoarece restul sunt ocupați. Aceasta nu-i o problemă deoarece folosind un card MicroSD o să puteți extinde memoria la mai mult. 😉

Plusurile ar fi procesorul cu două nuclee, sistemul de operare extensibil și că are un ecran foarte clar. În opinia mea, Android e mult mai fain decât iOS prin prisma aspectului, dar și a faptului că sunt disponibile foarte multe aplicații pentru el.
Din păcate are și câteva minusuri cum ar fi că nu are un ecran cu rezoluție HD și că-i lipsește camera pentru făcut poze. Asta cu camera nu e ceva foarte important deoarece mulți nici nu cred că folosesc așa ceva.

În rest, pot să spun despre acest gadget că e unul foarte bun și că nu o să-ți trebuiască ceva mai mult pentru jocuri și navigat pe web. Pentru ca să te liniștesc trebuie să-ți spun că iPad Mini din generația 1 are exact aceste caracteristici și se descurcă formidabil în orice fel de sarcină.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Evolio Aria 9.0, tabletă cu Android 4.2”

  1. Ma intrebam si eu de ce costa mai putin fata de varianta anterioara. Nici nu am observat ca are doar o camera. Cred ca zilele asta am sa o cumpar pentru ca e exact cum imi place, adica pe alb.

Comentariile sunt închise.