Evolio Aria 8.0, tabletă de 8″

Evolio Aria 8.0 HD e o alegere bună dacă nu vă plac tabletele mici ori cele mari, ea se situează undeva la mijloc ca și dimensiuni. Ca și performanțe, se situează în segmentul mijlociu adică e vorba de o tabletă de tip mid-range. O tabletă high-end oferă cam ce e mai bun de pe piață iar dimensiunile nu prea contează. Având în vedere prețul atractiv, e o alegere bună în special dacă vă doriți ceva pentru navigare web iar un laptop pare prea scump. Chiar și alte modele Aria sunt soluții mobile excelente.

Alternative la aceasta sunt multe ținând cont de piață și buget. Nu are rost să dați prea mulți bani pe o tabletă dacă nu vă veți folosi de toate caracteristicile sale. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Orice tabletă are nevoie de cel puțin un procesor Dual Core iar frecvența de 1 GHz e suficientă. Are și un procesor grafic decent astfel că puteți juca și jocuri 3D. Ecranul de 8 inci cu multi-touch e o alegere bună pentru cei care nu vor un ecran mai detaliat deoarece rezoluție e HD – 1024 cu 768 pixeli. Un ecran cu imagine detaliată e numai bun pentru citi, vizionat file și altele. Deci avantajele sunt multe și nu e nevoie de o rezoluție mai mare deoarece va afecta autonomia.

Are o memorie RAM de 1 GB care e suficientă pentru multitasking și noile jocuri/aplicații. Capacitate de stocare e una de 8GB, dar utilizabilă e ceva mai mică. Ca și dotări are: cameră de 2 MP, cameră web, slot pentru card, suport avansat pentru formate media, WiFi și suport pentru dongle extern.

Are port HDMI de tip mini care poate fi folosit pentru conectarea unui televizor sau monitor. Astfel, imaginea va fi mai mare în caz că vizionați un film ori vreți să faceți o prezentare. Sistemul de operare e Android care e perfect pentru conținut medie și e o versiune bună după părerea mea chiar dacă nu e ultima – 4.2 Jelly Bean. Toate versiunile Jelly Bean sunt performante și se mișcă fluent.

Plusuri: greutatea redusă, HDMI, baterie de 4300 mAh oferă o autonomie ușor peste medie, două camere, 3G prin dongle și 1 GB RAM.
Minusuri: rezoluția ecranului putea fi mai bună.

Evolio Aria 8.0 e o tabletă modernă chiar dacă nu e cea mai performantă tabletă deoarece oferă caracteristici noi, sistem de operare destul de nou și calitatea construcției e decentă.

Te-ar mai putea interesa