eVGA GeForce GTX 560 Ti DS SC

Placa video eVGA GeForce GTX 560 Ti DS SC e cea mai performanță versiune de la acest producător motiv pentru care se adresează numai gamerilor pretențioși. Pe lângă, sunt modele precum GTX 560 și cele cu terminații Ti și Ti SC. Modelul Ti DS SC e ideantită din punct de vedere al specificațiilor cu modelul Ti SC, diferența ar fi că Ti DS SC are două coolere și deci o răcire mai eficientă. Dintre toate acestea recomandarea mea rămâne cel mai scump model, și anume cu terminație Ti și memorie video de 2 GB chiar dacă procesorul are o frecvență de numai 822 MHz. Eu nu pot să spun că placă să vă luați deoarece bugetul poate să difere la o persoană la alta iar același lucru aș putea spune și despre pretenții. O alternativă și mai performantă e modelul GeForce GTX 570 HD de la același producător. Însă dacă nu doriți să depășiți bugetul de 1000 lei, optați pentru modelul simplu cu 2 GB fără nici o terminație în codul său. Modelul Ti DS SC are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Cutia
Modelul Ti

Specificații tehnice

Asemănările între aceste modele sunt diverse. Frecvențele procesoarelor sunt cuprinse între 810 și 900 MHz. Memoria GDDR5 are o frecvență peste 4000 MHz și are Bus de 256 biți. Vin cu suport SLI, OpenGL 4.1, DirectX 11 și patru tehnologii NVIDIA (CUDA, PhysiX, PureVideoHD și 3D Vision). O astfel de placă video are necesită surse de alimentare suplimentare (are două mufe cu 6 pini incluse în pachet). Performanțele în jocuri sunt direct proporționale cu prețul plăcii. deci modelele cu 2 GB ar cele mai recomandate. Jos puteți observa că în load modelul Ti DS SC atinge pragul maxim de 62 grade care e unul foarte bun. Acest nivel de temperatură în veți găsi și la celelalte modele. La capitolul conectori are două DVIuri și un mini HDMI, pentru a conecta mai multe monitoare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sunt multe modele și deci aveți din ce alege, răcire foarte bună, silențioasă, veți primi și adaptor DVI->VGA dar și alte accesorii utile cum e și cablul SLI, fac față celor mai noi jocuri apărute însă pentru gaming Full HD la maxim, GTX 570 ar fi mai recomandat.

Minusuri: necesită două alimentări suplimentare.

Concluzie

Indiferent pentru care veți opta, raportul performanță/preț va fi unul foarte bun și de aceea e un model care-l recomand. Jos v-am pus și un clip cu despachetarea unui model (SC) care seamănă mult cu restul modelelor:

Lasă un comentariu