Epson EB-S02

Videoproiectorul Epson EB-S02 vine cu cea mai nouă tehnologie 3LCD care oferă cea mai bună calitate video la cel mai mic preţ. Deasemenea are detectare automată keystone adică va proiecta o imagine dreptunghiulară şi nu una trapezoidală. La predecesoarele sale (modelele mai vechi) acestă funcţie/ajustare era manuală şi nu automată cum e în cazul acestuia. Puteţi viziona imagini direct de pe memorie USB care e conectată la videoproiector, deci nu mai e nevoie de un PC. Acest lucru se poate face cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul butoanelor pe pe panou. Deasemenea, EB-S02 elimină numărul de cabluri astfel încât proiectorul poate fi conectat la un PC doar prin cablul USB (fiind unul 3 în 1 – control, sunet şi imagine). Dacă folosiţi un desktop şi nu un laptop care vine cu difuzoare, nu mai e nevoie să conectaţi un sistem audio deoarece acest videoproiector are un difuzor incorporat. Se poate conecta direct la videoproiector chiar şi o cameră portabilă Epson pentru documente (în caz că nu le aveţi scanate pe PC sau memorie flash). Epson EB-S02 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cama aşa arată

Specificații tehnice

Imaginile sunt foarte clare şi datorită luminozităţii de 2600 de lumeni şi a contrastului de 3000 la 1. Poate proiecta imagini la o rezoluţie nativă de 600 cu 600 pixeli. Lampa are o putere de 200 W şi poate să ţină vreo 4000-5000 de ore. Pe partea de conectori vine cu USB (type B), intrare video, intrare audio R şi L, intrare PC şi intrare video-S. Datorită aspectului 4 pe, nu-l recomand celor care vor un mini cinema acasă datorită aspectului 4:3, a rezoluţiei şi a difuzorului incorporat de numai 1 W.

Pentru uz didactic e foarte bun sau chiar şi pentru prezentări, dar pentru altceva, recomand un model mai performant. Probabil cea mai interesantă caracteristică a acestui model e corecţia automată Keystone care poate să fie între -30 de grade şi +30 de grade (corecţia se face pe verticală).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: stă foarte bine la capitolul porturi, fantele pentru eliminarea căldurii sunt poziţionate foarte bine (în faţă), lampa are o durată de viaţă de 5000 de ore, funcţional şi compact, oferă imagini clare, costă puţin, arată bine şi e uşor de folosit.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Deci un astfel de videoproiector Epson EB-S02 e numai bun pentru prezentări dar şi uz didactic, dar nu vă opreşte nimeni să-l folosiţi chiar şi pentru vizionat filme (dacă nu aveţi pretenţii mari). Jos am pus un clip cu acesta:

Te-ar mai putea interesa