Electrolux EOC3430COX, cuptor incorporabil

Cuptorul incorporabil Electrolux EOC3430COX e unul din clasa premium deoarece are 74 litri, clasa A++, autocurățare prin piroliză și inox antiamprentă. E un cuptor mare care poate fi de folos pentru restaurante sau cofetării. Puteți găsi mai multe mâncăruri în același timp fără ca să se combine mirosurile. E util dacă vreți să faceți de exemplu 2 sau 3 prăjituri în același timp. Însă, dacă îl doriți pentru uz casnic vă recomand și o plită cu gaz și sticlă neagră deoarece oferă un randament mare și un plus de eleganță bucătăriei voastre. Dacă nu vă interesează prea mult acest model, există pachete promo interesante (cuptor+plită). Acest cuptor EOC3430COX are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Bineînțeles e vorba de unul electric de aceea poate fi alimentat la o priză obișnuită. Volumul său îl poziționează undeva printre cele mai bune cuptoare de pe piață, deoarece media e undeva la 60 de litri. Pe lângă cele două butoane obișnuite, are un ecran LED deci are control electronic. Ca și dotări are timer, grill și ventilator. Ca oricare alt cuptor, are multe funcții dar nu toate au autocurățare pirolitică. Adică la o apăsare de buton, va curăța singur grăsimile de pe pereții cuptorului (prin ardere).

Având în vedere capacitatea și clasa de eficiență energetică A++, consumul de 0.89 kWh la un program obișnuit e destul de ok (la unele funcții e chiar de 0.79 kW). Dimensiunile spațiului de încastrare e mai mic decât cuptorul (mărimea specificată a cuptorului se referă doar la partea frontală). Astfel, că aveți nevoie de un spațiu de 59x56x55 cm. Puterea cuptorului e de circa 3.5 kW, de aceea vă recomand un priză mai de calitate (ceramică).

Pe partea de siguranță are blocare butoane și indicator căldură reziduală. Caracteristicile speciale care nu le-am menționat sunt: reglarea electronică a temperaturii, propunere automată temperatură de gătire și email ușor de curățat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: spațiu mare pentru gătit mâncare, consum redus de energie, oferă toate funcțiile necesare chiar și funcție de autocurățare prin piroliză.

Minusuri: fără ghidaje telescopice.

Concluzie

Acest Electrolux EOC3430COX e unul dintre cele mai bune recomandări pentru cei care gătesc mult și des, iar consumul energetic nu mai e o probleme cu o clasă A++. Dacă vi se pare cam scump, trebuie să știți că acest producător oferă multe cuptoare chiar și mai accesibile dar care nu au inox antiamprentă și un volum poate de circa 60 de litri.

Te-ar mai putea interesa