Electrolux EOB 53001R

Cuptorul incorporabil Electrolux EOB 53001R e unul de tip Retro și care e ideal pentru cei care nu doresc un electrocasnic prea modern ci doar elegant. Dacă aveți un buget mai mare și doriți să optați și pentru alte incorporabile (plită+hotă), nu vă de ce nu optați pentru acel pachet promo deoarece prezintă semnificative (de 450 lei cu plită și de 800 lei cu plită și hotă). Ar fi bine ca și bucătărie să realizați în stil rustic și într-o culoare apropiată de cea a electrocasnicelor. Prețul său e justificat de dotările sale premium (ventilator, timer și control mecanic) și de aspectul său. EOB 53001R are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Are o putere de circa 2.5 kW, sistem de încălzire superior/inferior și un volum mare de 53 litri (capacitate netă de 60 litri). Aceste caracteristici vă permit să gătiți eficient chiar dacă e vorba și de o cantitate mai mare de mâncare. Bineînțeles e vorba de unul electric și deci aveți nevoie de alimentare electrică, iar clasa de eficiență energetică A e foarte importantă deoarece reflectă consumul redus de energie. Consumă circa 0.73 kW la 24 de ore într-un program standard. Ca și dotări mai are: grill (grătar combi), timer, iluminare și sistem de încălzire avansat (încălzire superioară și inferioară).

Are 8 funcții care se adresează diferitelor tipuri de mâncăruri. Spun asta pentru că fiecare funcție are un nivel de temperatură și o perioadă de încălzire diferită. Are chiar și funcție pentru decongelare, funcție care o găsim doar la cuptoarele cu microunde. Ca oricare alt cuptor și acesta vine cu tavă pentru coacere.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e ușor de curățat, aveți posibilitatea să-l luați la un preț avantajos, gătește eficient orice mâncare, nu consum curent când nu-l folosiți, arată foarte bine și are ventilator (răcire uniformă atunci când deschideți ușa).

Minusuri: nu e chiar accesibil în special dacă doriți să-l luați fără plită.

Concluzie

Electrolux EOB 53001R e un cuptor reușit și care din păcate nu vine cu rotisor, dar care își merită banii în special dacă vă plac lucrurile retro. Spun asta pentru că majoritatea cuptoarelor care au în jur de 60 litri au rotisor. Dar dacă nu aveți nevoie de această dotare, nu vă de ce nu optați pentru el. Pot spune că poate concura fără probleme și cu alte modele de la alți producători în special că aspectul e diferit iar dotările nu diferă cu mult.

Te-ar mai putea interesa