Electrolux EKK52950OX, aragaz mixt cu funcție de gătire cu aburi

Sunt tot mai populare aragazurile mixte pentru că acel cuptor electric e mult peste cel cu gaz, datorită dotărilor disponibile. Electrolux EKK52950OX e un aparat destul de avansat și se vede după panoul de control care prezintă destul de multe butoane. Nu sunt delimitate butoanele plitei de cele ale cuptorului cum am văzut la alte modele, în special la cel cu lățime mare – 60 cm. Cel de jos are o lățime modestă de 50 cm, deci poate fi pus cu ușurință în locul vechiului model însă e încăpător cuptorul pentru că are o adâncime de 60 cm. Nu veți găsi aragazuri bine dotate cu dimensiuni de 50 cu 50 cm (lățime și adâncime).

Acea funcție care am menționat-o mai sus – gătire cu aburi, are un buton dedicat și e vizibil de la distanță pentru că e diferit și e pe negru (cel din dreapta sus). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu e complet electric, randamentul plitei se vede în gustul mâncării. Dacă faceți doar supe pe arzătoare, atunci nu se vede diferența, dar lucrurile stau diferit pentru cei care frig în tigaie. Mie îmi plac arzătoarele Wok deoarece încălzesc mai uniform vasul și obține rezultatele dorite cu tigaia de tip grill.

Poate că nu sunt pictograme cu toate programele sale, dar le veți vede pe buton după cum îl răsuciți. Acestea sunt explicate în manualul său și la diversele rețete e menționat și programul necesar.

Păreri pro și contra

Plita sa nu e prea specială însă vedem tot mai des că aprindere e integrată în butoane ca la plitele incorporabile. Cuptorul e echipat cu ventilator Hot Air care distribuie destul de uniform aerul cald, iar preparatul va fi bine pătruns. Puteți spune adio cuptorului pe gaz care e mult inferior la mai toate capitolele. Puteți chiar să deshidratați legumele și fructele preferate, astfel nu se pierd nutrimentele. Chiar dacă temporizatorul e mecanic, va fi apreciat de cei care știu cu exactitate timpul necesar pentru un anumit preparat. Poate că anumite preparate au nevoie ca să fie preîncălzit cuptorul, dar e menționat acest aspect.

Electrolux EKK52950OX e o variantă pe inox dar pot fi și pe alte culori dacă nu vă interesează stilul. Aici mă refer la cele rustice care pot veni pe culori mai interesante, însă și hota trebuie să fie similară.

Te-ar mai putea interesa