Electrolux EKI54500OX

Aragazul Electrolux EKI54500OX e unul foarte interesant deoarece e unul mixt, adică are două tehnologii: cu inducție (la plită) și electric (cuptor). Poate fi inclus în clasa premium în special că oferă multe caracteristici interesante: plită cu inducție, sertar inferior, multe funcții și un randament ridicat. Pentru cei ce nu știu, tehnologia cu inducție presupune formarea unui câmp magnetic, astfel că doar vasul se va încălzi. Deci puteți șterge plita imediat după ce ați gătit fără a vă arde, ea fiind rece tot timpul. Deasemenea, randamentul e chiar mai ridicat decât la plitele pe gaz. Deci poate fi o alternativă la un pachet promo cuptor+plită incorporabilă. Acest model EKI54500OX are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Per ansamblu
Per ansamblu
Panoul
Panoul

Specificații tehnice

Are patru zone de gătit care sunt alimentare electric iar pentru că prezintă o tehnologie de ultimă generație (inducție), sunt ceva mai puternice decât cele obișnuite. Bineînțeles, acestea sunt de mărimi diferite, iar fiecare arzător se adresează unei sarcini diferite. Cuptorul multifuncțional are un volum generos de 60 litri. E dotat cu grill, ventilator, iluminare, încălzire superioară/inferioară și curățare catalitică. Acest tip de curățare vă ușurează munca deoarece pereții absorb grăsimile iar prin încălzirea cuptorului la 220 grade, acestea se descompun.

O caracteristică tipică modelelor mai scumpe e sertarul inferior, care nu poate fi întâlnit la orice model. Având în vedere că volumul cuptorului e unul obișnuit, dimensiunile aragazului sunt aceleași ca la oricare alt model – 50 cm lățime și 60 cm adâncime. Deci nu aveți pentru ce să vă faceți griji de spațiul care-l va ocupa. Finisajul pe inox îi dă un plus de eleganță și recomand această culoarea. Culoarea albă nu e la modă și nu se va asorta cu restul aparatelor dacă toate sunt pe inox.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: plită puternică cu randament mare, arată foarte bine, cuptor multifuncțional, sertarul inferior devine destul de util pentru cei care folosesc des aragazul (puteți să vă depozitați ustensilele), fiabilitate, puteți spune adio buteliilor cu gaz și ușor de folosit.

Minusuri: nu oricine și-l permite.

Concluzie

Acest Electrolux EKI54500OX e un aparat modern și elegant în același timp care bineînțeles nu e accesibil, de aceea s-ar putea ca mulți dintre voi să recurgeți la rate fixe. O alternativă la acesta ar putea fi un cuptor cu plită care bineînțeles costă ceva mai mult în special dacă luați în considerare că plita e una cu inducție.

Te-ar mai putea interesa