Electrolux EKG61182OX, aragaz cu aprindere electrică

Aragazul Electrolux EKG61182OX e unul din segmentul premium și chiar dacă nu are cuptor electric, cuptorul are numeroase funcții care nu le vedeți pe multe aragazuri. Plita e destul de puternică și nu văd de ce v-ar plăcea un aragaz complet electric. Randamentul e foarte important la mâncărurile care trebuiesc gătite rapid, pentru că vor avea un gust mai bun dacă sunt preparat la flacără. Bineînțeles, mai sunt și variantele mai avansate cu plită electrică cu inducție, dar acele aragazuri pot costa dublu și e nevoie de vase speciale – feromagnetice.

Am pus o poză cu acest model pentru a vedea cum arată la exterior, dar și la interior arată foarte bine. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita pe gaz are un grătar împărțit pentru a putea curăța mai ușor plita, iar aceasta e acoperită de un capac din sticlă. Doar aragazurile ieftine au capac metalic care nu e atât de plăcut dacă aveți gresie sau faianță pe perete în spate. Oricum, acest capac poate fi demontat dacă nu vă place de el. Arzătoarele sunt de dimensiuni diferite și dimensiunea lor e direct proporțională cu puterea oferită. Cel mai mic e de 1 kW, cele normale sunt de 2kW și cel mare e de 3kW.

Cuptorul e dotat cu grill, rotisor, alimentare pe gaz, aprindere electrică, capacitate de 51 litri și câteva funcții de gătit. Timerul devine foarte util atunci când nu aveți timp să supravegheați continuu cuptorul, da știți cât trebuie să stea pornit. Sunt incluse un capac din sticlă, două tăvi, grătar cuptor, ghidaje pentru cuptor și rotisor.

Păreri pro și contra

Arată foarte bine pe inox, la interior se observă că are un cuptor spațios cu multe dotări. Nu sunt multe aragazuri care au funcție de curățarea catalitică, dar și așa se curăță foarte ușor datorită suprafeței emailate.

Electrolux EKG61182OX concurează cu multe alte aragazuri pe gaz, doar că sunt foarte puține care oferă toate acele funcții de încălzire. În general, doar variantele mixte oferă cuptoare cu câteva funcții în plus sau chiar multifuncționale, dar prețurile nu sunt chiar piperate.

Te-ar mai putea interesa