Electrolux EKC54500OW

Căutați un aragaz electric și nu prea vă pricepeți? Ei bine, Electrolux EKC54500OW e o alegere bună deoarece vine cu ventilator, funcții de încălzire superioară/inferioară, sertar pentru vase și plită vitroceramică. Deci e un model mai special cu un preț corespunzător. E oarecum normal că are plită cu sticlă vitroceramică deoarece e e alimentat complet electric. Există modele cu alimentare mixtă (electric+gaz), însă nu prea văd rostul deoarece veți da niște bani în plus și nu veți beneficia de prea multe. Deci ori optați pentru unul ieftin și pe gaz ori optați pentru unul electric cu multe funcții. Bineînțeles alimentarea electrică e mai comodă și presupună că nu mai e nevoie de acele butelii cu gaz. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din pozele de jos se observă cât de bine arată de aproape și acel control electronic. Chiar dacă nu s-a optat pentru o culoarea ca inox, e elegant și pe alb. Apreciez că are un mâner lat pentru o prindere mai bună și îngust cum e la unele.

Din lateral
Din lateral
De mai aproape
De mai aproape

Specificații tehnice

Volumul cuptorului e unul decent având în vedere nu e prea lat – 50 cm. Mai precis, e vorba de un volum de 60 litri care mi se pare suficient. Acesta vine cu următoarele dotări: grill, ventilator, timer, încălzire inferioară și încălzire superioară. Cu toate acestea, o iluminare a cuptorului era bine venită deoarece puteți supraveghea mai bine programul de gătit. Dar și așa aveți un ecran LCD care vă afișează timpul până la terminarea programului. Chiar dacă nu are rotisor, vine cu un sertar în partea inferioară în care puteți pune vase sau ustensile care le folosiți des la cuptor.

Poate înlocui fără probleme vechiul aragaz deoarece dimensiunile sale sunt cele standard – 50 cm lățime, 60 cm adâncime și 85 cm înălțime.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se curăță ușor atât la interior cât și al exterior, fiabilitate crescută ca și la restul modelor oferite de acest producător, sertar pentru vase (poate fi găsit și la aragazurile pe gaz), are un aspect plăcut, ventilator și funcții suplimentare.

Minusuri: nu are cuptor iluminat.

Concluzie

Electrolux EKC54500OW e un electrocasnic bun care nu trebuie să lipsească din bucătăria dumneavoastră, iar dacă doriți să-l achiziționați și nu aveți cu ce, există posibilitatea achiziționării sale prin rate fixe că doar e o investiție bună :).

Te-ar mai putea interesa