Electrolux EKC52550OX, aragaz electric

Electrolux EKC52550OX e un model electric adică are plită și aragaz alimentate electric. Chiar dacă alimentările sunt aceleași, veți observa mai multe avantaje în special la cuptor. Plitele electrice oferă un randament scăzut comparativ cu una pe gaz ori cu inducție, iar cuptorul gătește mai uniform deoarece are ventilator și sistem de încălzire mai bun. Mi se pare normal că are un preț ceva mai mare dar parcă cele cu plită pe gaz sunt mai eficiente. Acuma poate nici nu vreți să vă mai complicați cu o butelie cu gaz și așa e mai comod. E nevoie să aveți doar o priză bună și cam atât.

E adevărat că aragazurile electrice au un cost lunar puțin mai mare decât cele pe gaz (depinde cât și cum gătiți), dar nu mai aveți nevoie de alimentare cu gaz. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aragazul
Aragazul

Alimentarea acestui aparat e electrică dar există și alte tipuri după cum am specificat sus. Acest aspect poate afecta prețul aragazului dar și funcțiile sale. Cele electrice oferă mai multe funcții și cuptorul are mai multe dotări, de aceea e și prețul mai mare. Plita prezintă 4 zone de gătit, fiecare are o putere proprie.

Cuptorul are o capacitate destul de bună, grill, ventilator, încălzire inferioară și încălzire superioară. Pe alte aragazuri sunt prezente fie alte dotări fie altele mai bune. E ușor de folosit iar panoul de control e mecanic și nu electronic ca la unele sau la cuptoarele incorporabile. Finisajul e pe inox iar dimensiunile sale sunt cele standard, adică are o lățime de 50 cm (există modele și de 60 cm, dar cuptorul e mai mare).

Plusuri: are alimentare mixtă, nu ocupă mult spațiu, finisaj pe inox, încălzire superioară/inferioară etc.
Minusuri: nu are.

Electrolux EKC52550OX e o alegere interesantă care se adresează celor care au destul loc în bucătărie. Pentru cei care sunt în criză de spațiu le recomand un cuptor incorporabil dar e nevoie și de o plită. Un pachet promo cu incorporabile poate fi mai ieftin decât dacă ați alege separat. Oricum, veți economisi spațiu în bucătărie și e nevoie de un buget puțin mai mare.

Te-ar mai putea interesa