Electrolux EKC52500OX

Aragazul Electrolux EKC52500OX e unul dintre puținele modele cu alimentare electrică și sertar pentru vase în partea inferioară. Chiar dac nu se compara la unele capitole cu un cuptor incorporabil, trebuie să recunoaștem că e mai ieftin decât un pachet cuptor+plită. Se adresează celor care nu au unde să pună o betelie cu gaz sau pur și simplu nu gătesc mult, iar costul lunar nu se va observa. Spun asta deoarece curentul e mai scump decât gazul, acesta fiind dezavantajul aragazurilor cu alimentare electrică. Pot spune că prețul acestui aragaz e oarecum justificat, însă nu e la fel de accesibil ca unul obișnuit. EKC52500OX are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Atât cuptorul cât și plita sunt alimentate electric, deci nu e vorba de un aragaz combi ci de unul electric. Volumul cuptorului e generos – 56 litri, e vorba de un cuptor multifuncțional adică are multe funcții de gătit: încălzire inferioară, superioară și ventilator. Nu vine cu rotisor dar e dotat cu timer, grill și un ventilator pentru distribuirea uniformă a căldurii. În general, cam toate aragazurile vin cu grill dar rotisorul nu e prea întâlnit deoarece sunt puțini care necesită acea dotare, de aceea producătorii nu o introduc la orice aragaz. Plita sa vine cu patru arzătoare: nul mic de 1.2 kW, două normale de 1.8 kW și unul mare. E acoperită de o sticlă vitroceramică care se curăță foarte ușor.

Culorile alese îi dau un plus de eleganță și se observă în partea de jos că are un sertar în care puteți pune ustensile sau vase de dimensiuni mici. Pot spune că e suficient de puternic (circa 8000 W) pentru a găti chiar și fripturi. Electrolux EKC52500OX e o recomandare foarte bună deoarece are cele mai multe utile caracteristici de care aveți nevoie în fiecare zi în bucătărie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e elegant, ușor de folosit chiar dacă are 7 butoane (fiecare e destinat pentru o altă sarcină sau funcție), compartiment special pentru ustensile sau vase (doar aragazurile premium au această dotare).

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Acest Electrolux EKC52500OX e un aparat electrocasnic elegant și funcțional. Se potrivește în orice bucătărie datorită combinației de culorii argintiu/inox cu negru. Există alternative suficiente cu alimentare pe gaz (în cazul în care nu vă place acesta). Ca să vă faceți o idee, am pus un clip mai jos în care se poate viziona modelul de aragaz de sus:

Te-ar mai putea interesa