Electrolux EIV734, plită cu inductie pe toată suprafaţa

Electrolux EIV734 e un electrocasnic din categoria plitelor incorporabile, iar ceva deosebit faţă de alte modele e că e pe inducţie, iar zonele de gătit pot fi unite prin intermediul funcţiei Bridge.
E un model deosebit ca aspect deoarece e Slim Fit, adică e foarte subţire. Legat de zonele de gătit trebuie spus că se vor adapta automat în funcţie de forma şi mărimea vaselor.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Poate că din poza de alături nu vă daţi seama de numărul zonelor de gătit şi de aceea trebuie să vă spun că e vorba de 4 zone.

Păreri pro şi contra

Plita Electrolux EIV734 e una inteligentă, dacă putem spune aşa, deoarece porneşte automat hota ăn funcţie de intensitatea gătitului prin intermediul tehnologiei infraroşu. Această funcţie e numită Hob2hood şi e întâlnită pe aparatele AEG şi Electrolux.
Panoul de comandă e unul poziţionat frontal şi e unul touch modern numit DirectAccess.
Vine cu ActiveTouch adică o funcţie de detectare automată a vaselor de gătit.
Dimensiunile aparatului sunt unele de 71×52, iar lungimea cablului e de 1,5m. Pentru dimensiunile exacte vă recomand să studiaţi fişa tehnică şi manualul (pagina 41) ale aparatului. Aceastea le găsiţi pe site-ul producătorului.
Dacă dvs o să instalaţi aparatul atunci trebuie să studiaţi paginile 41 şi 42. Acolo ni se spune că e funizat un cablu de alimentare care rezistă la temperaturi de 90+ grade.
Consumul energetic furnizat de producător e în funcţie de kilogram. Acesta e de 177,9 Wh/kg şi e un consum mediu. Aproximativ fiecare zonă de gătit are acest consum şi puteţi vedea datele exacte în fişa tehnică sau manual (pagina 43) de pe site-ul producătorului.
De asemenea se mai funizează şi valoarea de 7.35 kW aceasta fiind putera maximă a plitei. Prin intermediul funcţiei Flxi-Power puteţi seta puterea între 1,5 şi 7,2 kW.
Înainte de utilizarea aparatului va trebuie să vă documentaţi cum se foloseşte şi configurează panoul de comandă. Detalii găsiţi pe pagina 30 a manualului. În opinia mea ar fi bine să printaţi acea pagină pentru a o avea la îndemână până vă obişnuiţi cu funcţiile.

Acest model e unul foarte aspectiv şi modern pentru persoanele interesate de ceva premium. Din păcate nu am văzut să existe hote cu Hob2hood în oferta magazinelor online aşa încât să vă fie de folos această funcţie.

Te-ar mai putea interesa