Electrolux EIT60428C, plită cu inducție cu 4 arzătoare

Plitele cu inducție sunt modele cu alimentare electrică și randament ridicat. Electrolux EIT60428C e ceva mai ieftină decât multe alte modele, de aceea e și așa de populară. Cele mai multe plite sunt pe negru și această culoare e apreciată de mulți utilizatori pentru că se asortează perfect cu oricare alt cuptor chiar și pe inox. Alături de o astfel de plită ar trebui să alegeți o hotă tot pe negru, dar nu e o regulă și tipul ei nu are importanță (decorativă sau incorporabilă).

Designul e foarte simplu sau minimalist, doar plitele pe gaz au grilaje din fontă/oțel și panoul de control e digital. Setarea temperaturii se face prin apăsare și nu prin glisare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita nu are nevoie de o priză specială, însă e nevoie de o tensiune constantă pentru a funcționa în parametrii normali. La fel, se întâmplă și în cazul cuptorului care e tot electric și poate avea un consum mai mare. Plita nu va fi folosită la capacitate maximă pentru că nu folosiți simultan toate arzătoarele.

Sticla neagră e elegantă și e vorba de o suprafață vitroceramică, adică e rezistentă la zgârieturi. Totuși, nu e indestructibilă și trebuie să fiți atenți să nu scăpați ceva greu sau ascuțit pe ea. Ca și funcții are detectare automată a vasului, blocare taste și oprire automată.

Păreri pro și contra

Doar vasul se încălzește, motiv pentru care nu există nici un pericol de accident plus că nu sunt pierderi. Plitele electrice clasice au arzătoare care se încălzesc și se pot pune orice tip de vas, pe când la cele cu inducție trebuie să fie feromagnetice. Cu alte cuvinte, nu e bine să folosiți ustensile feromagnetice ci mai degrabă din lemn.

Electrolux EIT60428C are un panou de control touch care are o interfață prietenoasă, iar dacă nu știți să o folosiți, se poate consulta manualul. Dimensiunile plitelor sunt aceleași indiferent de alimentare, însă pot fi diferențe nesemnificative. Pentru incorporare se decupează o secțiune în blat și trebuie să știți dimensiunile nișei (trebuie să fie menționate tot în manual).

Te-ar mai putea interesa