Electrolux EIP8146, plită cu design futurist

Plitele electrice cu inducție sunt cele mai performante soluții pentru bucătărie deoarece oferă un randament chiar mai bun decât o plită pe gaz clasică. Electrolux EIP8146 din imaginea de jos e o variantă chiar reușită ca design și dotări. E specială din multe puncte de vedere și nu există alta care să vă atragă mai mult atenția. Îmi place cum sunt evidențiate zonele de gătire, dar și panoul de control e deosebit. Bineînțeles, acestea sunt vizibile în orice condiții de luminozitate și doar când sunt folosite.

Plita are o putere totală impresionantă și e de ajuns o priză clasică cu alimentare 220V/240V. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

O astfel de plită se folosește de o tehnologie de încălzire mai avansată decât restul plitelor. Controlul e complet digital, adică sunt butoane touch care pot fi apăsate ușor și interfața se poate bloca pentru a nu se apăsa accidental.

E diferită față de late modele și îmi place că temperatura se poate alege prin glisare (glisor) și nu prin apăsare consecutivă a unui buton. Suprafața plitei atrage atenție deoarece e ceramică și de culoarea neagră. Funcțiile suplimentare sunt foarte importante pentru că vor fi de folos: semnal sonor la finalizarea programului, oprire automată, detectare automată vas și altele.

Păreri pro și contra

Sunt prezente arzătoare de dimensiuni identice și voi puteți pune vasul pe care arzător doriți, oricum nu se pierde căldură pentru că doar vasul se încălzește (inducție). Mia precis, zonele se adaptează la mărimea și forma vasului folosit, însă trebuie să fie feromagnetic (condiție obligatorie pentru aceste plite). E prezentă și funcția Hob2Hood care conectează plita la hotă, astfel hota se adaptează la setările plitei. Cu alte cuvinte, e nevoie de o hotă modernă și voi veți controla doar plita.

Se vede că Electrolux EIP8146 e ceva mai lată decât o plită clasică – 78 cm, datorită mărimi arzătoarelor și spațiului dintre ele. Nu ar fi o problemă dacă aveți o bucătărie mare și o hotă pe măsură. Instalarea e ușoară dacă ați decupat exact cât e menționat în manualul său (e vorba de o schiță).

Te-ar mai putea interesa