Electrolux EHH6540FOK

Această plită incorporabilă cu inducție Electrolux EHH6540FOK e una din cele mai elegante și performante plite incorporabile de pe piață. Chiar dacă la prima vedere nu pare prea grozavă deoarece e simplă, vine cu tehnologie de încălzire prin inducție, butoane tactile și diverse funcții care sunt foarte utile. Deci prețul său e oarecum justificat, iar performanțele sale pot fi comparate cu cele ale unei plite pe gaz. E recomand celor care au o bucătărie modernă, copii neastâmpărați și care nu au loc pentru butelie. Spre deosebire de cele electrice clasice, acesta încălzește vasele prin inducție motiv pentru care vă recomand doar vasele metalice. Defapt plita nu se încălzește și doar prin formarea unui câmp magnetic prin așezarea vasului pe zona de ardere. Deci mâinile voastre dar și cele ale „micuților” sunt protejate. Modelul EHH6540FOK are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Butoanele

Specificații tehnice

E alimentată electric iar pentru că are un randament mare, consumul de energie e mai mic datorită unei perioade mai scurte de gătit. Deci nu e vorba de o plită lentă ci de una eficientă pe care puteți găti orice. Spun asta și pentru că cele patru arzătoare sunt de dimensiuni și puteri calorice diferite: cel de 21 cm e 3.7 kW, cele de 18 cm sunt de 2.8 kW, iar cel de 14.5 cm e de 2.5 kW. Plita are butoane poziționate frontal iar acele butoane sunt fie culisante fie simple cu pictograme, însă pot fi acționate ușor fiind senzitive.

La capitolul funcții, Electrolux EHH6540FOK are: tate touch, timer, semnal sonor, protecție copii, blocare butoane pentru curățare, CleaverHeat (funcție care oferă trei trepte de încălzire) și deconectare automată (atunci când luați vasele pe ea, pentru a nu consuma energie – EcoTimer). Instalarea sa se face foarte ușor iar cablul de alimentare nu are o lungime mare – 15. metri. Deci e bine să aveți o priză sau altă sursă de alimentare în apropiere.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată bine, randament mare (încălzește rapid), funcții interesante și control iluminat.

Minusuri: preț puțin piperat.

Concluzie

Electrolux EHH6540FOK e un aparat electrocasnic reușit din toate punctele de vedre însă se mai putea lucra la partea de design deoarece e prea simplă (o lungă argintie pe margini ar fi fost bine venită). Am postat o prezentare a sa în care se poate observa butoanele sale tactile dar și cele culisante.

Te-ar mai putea interesa