Electrolux EGT6242NVK, plită cu design premium

Plita incorporabilă Electrolux EGT6242NVK e una pe gaz și are un finisaj similar cu plitele electrice. Alături de această plită aș alege un cuptor incorporabil pe o culoare similară ori pe inox cu negru. Există pachete promo care poate vă pot ajuta să economisiți niște bani dar nu veți putea alege chiar ce vă doriți. Brandul e foarte important atunci când faceți o astfel de alegere, dar sunt destul de multe branduri experimentate. Nu trebuie să uitați de o hotă pentru această plită, dacă nu aveți una și poate fi chiar pe inox deoarece acea culoarea se asortează cu negru.

Alternativele sunt destul de multe deoarece plitele pe gaz sunt de mai multe feluri, chiar și cu 2/3 arzătoare ori mixte. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Panoul de control e unul mecanic și e poziționat frontal ca la multe alte plite. Aprinderea electrică e o dotare standard la plitele noi și aprinderea arzătorului se face prin apăsare și rotire. Suprafața plitei e din sticlă vitroceramică care e cea mai populară și e destul de rezistentă la ce e folosită. Grătarele sunt emailate și pentru că fiecare arzător are un grătar, curățarea plitei se face destul de simplu.

Arzătoarele sunt de dimensiuni diferite (deci și puterea instalată e diferită) și fiecare e dotat cu siguranță și aprindere electrică. Aprinderea electrică e integrată, deci nu e ca la aragazuri, adică nu trebuie să apăsați mai un buton (aprinderea). Ca și funcții, plita dispune de deconectare automată, astfel că nu trebuie deconectată manual imediat după ce nu o mai folosiți.

Concluzie

Plusuri: are un design deosebit, fiabilitate ridicată, randament ridicat, ușor de folosit și altele.
Minusuri: nu sunt

Electrolux EGT6242NVK e una dintre multele modele cu finisaj neted dar tot are nevoie de grătare pentru arzătoare deoarece arzătoarele nu sunt electrice. Acesta e genul de aparat care se instalează ușor pentru că trebuie doar să decupați din blat, însă trebuie să vă luați după dimensiunile din manual. Ceva mai performantă e o plită electrică cu inducție deoarece randamentul e foarte bun (spre deosebire de cele clasice, doar vasele se încălzesc).

Te-ar mai putea interesa