Electrolux EGT6242NOK, plita incorporabilă

Plita incorporabilă Electrolux EGT6242NOK e una pe gaz și care spre deosebire de altele are suprafață din sticlă ceramică. Deci randamentul e ridicat, iar sticla neagră îi oferă un plus de eleganță. Un alt avantaj al acestor plite e acela că se curăță ușor datorită suprafeței lucioase. Se observă că fiecare arzător are grătarul propriu pentru a vă ușura demontarea lor. Acesta e o plită mai nouă care arată identic cu o plită despre care am mai scris, însă nu pare să existe multe deosebiri între ele. Acest model numit EGT6242NOK are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
De aproape

Specificații tehnice

Are patru arzătoare de dimensiuni diferite: două normale de 1.9 kW, unul mic de 1kW și unul mare de 2.9 kW. Prinderea lor se face prin apăsare și rotire, pe când la aragazuri trebuia să mai apeși și pe un buton. La plitele incorporabilele aprinderea electrică e integrată. E un lucru bun deoarece puteți aprinde arzătorul doar o mână. Pe partea de funcții nu are prea multe, ci doar deconectare automată. E o funcție  standard care împiedică eventualele scurgeri de gaz.

Trebuie să știți că dimensiunile ei nu corespund cu dimensiunile nișei (nișa e mai mică cu câțiva cm), deci citiți bine manualul înainte de instalare. LA aceasta dimensiunile ei sunt de 59 cu 52 cm, iar cele ale nișei sunt de 56 cu 48 cm. O soluție la fel de bună poate fi o plită electrică cu inducție dar care costă ceva mai mult dar care nu mai necesită alimentare cu gaz și se menține mult mai curată.

Electrolux EGT6242NOK e un model reușit din cele mai multe puncte de vedere, era interesant însă dacă avea grătar din fontă și nu oțel. După cum știți fonta e mai recomandată pentru cei care gătesc intens și mult, dar pentru că are patru grătare (adică sunt separate), nu vă afectează nu nimic. Deci nu poate fi considerat un minus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu sticlă neagră și lucioasă, ușor de folosit datorită aprinderii integrate, randament mare și fiabilitate.

Minusuri: putea fi ceva mai ieftină.

Concluzie

Electrolux EGT6242NOK e un aparat electrocasnic de tip incorporabil și de aceea e bine să aveți loc pe blatul mobilierului. Se potrivește perfect alături de un cuptor incorporabil, iar dacă vreți să faceți alegere corectă, căutați pachete promo cu reduceri. Din păcate, acele pachete nu pot fi schimbate în funcție de preferințe dar s-ar putea să găsiți unul perfect pentru bucătăria dumneavoastră.

Lasă un comentariu