Electrolux EGT6142NOK, plita incorporabilă

Plita incorporabilă Electrolux EGT6142NOK e una dintre acele variante cu alimentare cu gaz și cu sticlă neagră. Bineînțeles are 4 arzătoare, aprindere electrică incorporată și un preț destul de atractiv. Eu vă recomand plitele cu suprafață din sticlă vitroceramică deoarece au un design elegant și se curăță ușor. Spre deosebire de plitele cu gaz obișnuite aceasta are un grătar mic sau mai bine zis fiecare arzător are propriul grătar. Având în vedere că butoanele nu se află în față ci în lateral, se adresează celor care au un mobilier mai mic deoarece are o adâncime mai mică decât a celor obișnuite. Poate fi considerată ca o alternativă foarte bună la o plită electrică vitroceramică deoarece e mai eficientă și vă scutește de bani (gazul e mai ieftin). EGT6142NOK are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Chiar dacă aparent cele 4 arzătoare au aceleași dimensiuni, are arzătoare de trei dimensiuni: două normale în partea din spate, unul mare în stânga și unul mic în dreapta. E normal ca cel mic să fie poziționat în dreapta-față pentru ca butoanele să fie mai la îndemână. Aprinderea arzătoarelor se face simplu prin apăsare și rotire. Acest sistem de aprindere e unul integrat nu ca la aragazuri, care au un buton special pentru aprindere electrică. Când alegeți o plită pe gaz e foarte important ca materialul din care e confecționat grătarul să fie de fontă deoarece fonta are o durată de viață mai îndelungată.

În rest, Electrolux EGT6142NOK e un model reușit și care nu-i lipsește nimic chiar dacă caracteristicile tehnice sunt destul de puține. La un astfel de preț nu puteți avea pretenția la control electronic sau mai știu eu ce funcții suplimentare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e mai eficientă decât una electrică, se curăță la fel de ușor ca una electrică datorită suprafeței din sticlă neagră, aprinderea electrică e foarte interesantă, e dotată cu siguranță cu termocuplu (întrerupe gazul că e nevoie – se stinge flacăra) și grătar din fontă.

Minusuri: nu există un pachet promo (cu cuptor).

Concluzie

Plita Electrolux EGT6142NOK e o plită cu gaz care o recomand deoarece are grătar din fontă și există și câteva alternative de la alți producători, însă au un preț destul de similar. Alături de aceasta s-ar potrivi perfect și un cuptor electric tot de la acest producător. Chiar dacă varianta incorporabilelor e mai scumpă decât un aragaz, cuptorul are un volum de 65 litri iar plita poate fi amplasa tă unde doriți.

Te-ar mai putea interesa