Electrolux EGH6349BOX, plită cu aprindere electrică integrată

Plita incorporabilă Electrolux EGH6349BOX e o plită nouă și se poate observa după cum arată. Noua generație de plite de la acest brand arată foarte bine și nu e nevoie de suprafețe lucioase, culoare e una plăcută, forma grătarului e interesantă și panoul de control e bine poziționat. Personal, nu mi se pare scumpă dacă aveți nevoie de o plită ceva mai speciale cu arzătoare de dimensiuni variabile și cu putere mare de încălzire. Arzătorul mare nu e ca oricare altul, ci e de tip Wok.

E nevoie de un buget mare dacă trebuie să luăm în calcul și un cuptor incorporabil electric deoarece acela poate costa puțin mai mult decât plita de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita are alimentare pe gaz dar și electrică pentru sistemul de aprindere al arzătoarelor. Nu e vorba de un sistem de aprindere clasic ci unul integrat, adică e mult mai ușor să aprinzi un arzător. Cu alte cuvinte, nu e precum la aragaz, ci trebuie doar să apăsați și să răsuciți butonul corespunzător arzătorului.

Arzătoarele sunt de diferite dimensiuni și puterea instalată e destul de mare în special datorită arzătorului mare. Observ că nu are un design clasic, ci e prezent un grătar cu o formă deosebită și un arzător oval. Nu știu pe câși poate ajuta acel arzător dar puteți pune vase cu forme ovale ori chiar mai mari, poate chiar un grătar (dacă vreți să pregătiți ceva doar pe jumătatea sa). Grătarul plitei e realizat dintr-un material că oferă o durabilitate îndelungată. Bineînțeles, are siguranță care întrerupe alimentarea atunci când nu mai folosiți arzătoarele, adică se stinge flacăra.

Concluzie

Plusuri: design elegant, aprindere ușoară a arzătoarelor, arzător mare puternic, fiabilitate.
Minusuri: nu sunt.

Electrolux EGH6349BOX se adresează celor care vor o plită clasică adică nu vor una cu multe butoane și control digital. Poate că nici nu vă plac cele cu finisaj lucios, ci preferați cele cu finisaj pe inox și grătar. Mă refer la cele electrice care sunt interesante dacă au și inducție, însă fără acea tehnologie nu merită efortul financiar (au un randament scăzut).

Te-ar mai putea interesa