Electrolux EGG7353NOX, plită cu Wok

Electrolux EGG7353NOX e o plită incorporabilă alimentată pe gaz care beneficiază de aprindere electrică automată (de aceea nu are buton dedicat pentru această sarcină). Foarte interesant e că are 5 arzătoare și 4 precum restul plitelor.
Un lucru special, pe lângă al cincilea arzător al aparatului mai există și suport pentru vase Wok. Astfel, există acea căldură super-intensă necesară gătirii la wok. Arzătorul e unul de mare putere cu o triplă coroană care fac ca tigaia să sfârâie imediat.

Modelul acesta nu e prea scump deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Dacă e să analizez bine atunci cred că e una dintre cele mai ieftine plite cu wok, adică plite care pot fi utilizate pentru diverse feluri asiatice. Pe lângă acest preț mic aparatul e unul de culoare inox cu grătare din fontă.

Aparatul
Aparatul

Modelul acesta are 5 arzătoare din care unul e Wok care are o putere de 4 kW (în comparație cu arzătorul mare care are 3 kW). În cazul în care flacăra se stinge acest aparat o să se deconecteze automat deoarece are această facilitate de siguranță.

Apreciez la acest model că e unul accesibil ca preț, vine de la un brand foarte cunoscut (brandul e numărul doi mondial după Whirlpool), garanția de 2 ani (poți să o mărești până la patru ani) și că poate fi utilizată în scop comercial (poate fi folosită pentru a găti simultan pe toate cele 5 zone). Alt plus e aprinderea automată care e o aprindere fără întârzieri cum e în cazul modelelor care au un buton suplimentare care trebuie apăsat pentru a face scânteie.
Din păcate cablul de alimentare nu e prea lung (are doar 1,1 metri) și din această cauză poate că o să trebuiască să folosiți un prelungitor ori ceva de genul.

Aparatul e unul bun pentru acasă dar și bucătăria unui mic local deoarece are multe arzătoare care vor facilita gătirea simultană a mai multor feluri de mâncare.
O să fiți foarte liniștiți deoarece are termocupluri care monitorizează flacăra în mod inteligent, iar dacă aceasta a fost stinsă accidental atunci alimentarea cu gaz este întreruptă.

Te-ar mai putea interesa