Electrolux EGE6172NOK, plită incorporabilă

Electrolux EGE6172NOK e o plită mixtă, adică are arzătoare electrice cât și arzătoare pe gaz. Poate fi pusă și pe un blat mai îngust deoarece are panoul de control în partea dreaptă. Nu sunt mulți utilizatori care caută o astfel de plită dar depinde cum doriți să gătiți. Arzătoarele cu gaz oferă un randament mai bun și deci mâncarea e gătită rapid, pe când cele electrice o pot menține constant caldă ori pot găti mai încet o anumită mâncare (depinde de preparatul ales). În ceea ce privesc cuptoarele, nu veți găsi modele mixte însă cele pe gaz au aprindere electrică deci au și un cablu de alimentare. Eu vă recomand cuptoarele electrice deoarece mi se par mai eficiente și în funcție de buget, poate avea mai multe sau mai puține funcții.

Prețul acestui model mi se pare destul de corect, totuși nu cred că mulți dintre voi vreți un model simplu pentru bucătărie. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Pe partea de alimentare are: alimentare electrică și pe gaz. Oricum și dacă ați fi ales o plită doar pe gaz, tot era nevoie de o alimentare electrică datorită aprinderii electrice. Spre deosebire de plitele electrice, cele pe gaz au butoane clasice și deci nu veți găsi un panou de control electronic cu butoane touch. Deasemenea, comparativ cu un aragaz, la o astfel de plită trebuie doar să apăsați și să rotiți butonul corespunzător zonei de gătit. Deci e suficientă o singură mână. Are 4 arzătoare și suprafața plitei e din sticlă vitroceramică, iar arzătoarele pe gaz au grătar separat.

Chiar dacă are zone de gătit mixte, panoul de control e tipic, adică e cu butoane push-up ca la plitele pe gaz.

Plusuri: oferă eficiență superioară, randamentul oferit, arată bine, ușor de instalat și de folosit.
Minusuri: nu oricine și-o permite.

Electrolux EGE6172NOK e alegere corectă dacă nu mai vreți un aragaz în bucătărie deoarece vreți să economisiți spațiu. Dacă luăm în considerare că mai e nevoie și de un cuptor, putem spune că această alternativă e ceva mai scumpă dar merită din multe puncte de vedere (eleganță, spațiu economisiți, funcționalitate). Dacă nu vă place această plită, aveți din ce alege și există plite și cu inducție care mi se par destul de reușite.

Te-ar mai putea interesa