Electrolux EGC3322NVK, plită cu arzător mic și mare

Plita pe gaz Electrolux EGC3322NVK ocupă puțin spațiu pe blat deoarece are doar două arzătoare. Acesta nu e singura, ci sunt ceva mai multe modele, însă eu nu aș alege una cu arzătoare prea mici pentru că niciodată nu veți ști când aveți nevoie de o putere mai mare de încălzire. Plita nu trebuie să fie pusă peste cuptor, ci unde vă convine mai mult și poate o preferați mai la geam. Poziționarea plitei se face și în funcție de locația hotei pentru că nu puteți scoate burlanul pe oriunde sau poate preferați cele cu filtru de carbon.

La prima vedere se vede ușor că are arzătorul mare în spate și cel mic în față, suprafață din sticlă neagră și grilaj din fontă (e mai gros decât cel din oțel). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea sa e pe gaz și se vede în stânga butoanelor că are aprindere electrică integrată. Deci nu mai e nevoie de brichetă sau chibrituri, doar trebuie să apăsați și să rotiți butonul potrivit. O puteți instala și invers pe blat dacă vreți să aveți spațiu în spatele ei, iar butoanele să fie pe stânga/dreapta. Alegerea finală e a voastră și e nevoie de o priză în apropiere pentru a beneficia de aprinderea electrică, dacă nu veți recurge la varianta clasică de aprindere a arzătorului.

Păreri pro și contra

Avantajul principal al unei astfel de plite incorporabile e acela că aveți mai mult spațiu pe blat, lățimea ei fiind de 29 cm. Prețul e ceva mai atractiv decât cel al unei plite cu 4 arzătoare, însă diferența nu e foarte mare. Grilajele sunt solide și oferă o stabilitate bună vaselor și nu e ca la cele din oțel. Arzătorul mare are o putere de încălzire de lăudat – 2.9 kW, însă și plitele clasice 60 cm pot să aibă unul similar.

Electrolux EGC3322NVK arată foarte bine datorită suprafeței lucioase, dar pot fi variante și pe alte culori de la alți producători. Pe negru cred că arată cel ma ibine pentru că se asortează cu orice mobilier și cu restul aparatelor.

Te-ar mai putea interesa