Electrolux EFP 6440X, hota incorporabilă

Hota incorporabilă Electrolux EFP 6440X e una dintre acele modele care necesită incorporare adică trebuie instalată sub mobilierul suspendat. Spre deosebire de multe alte modele acesta e una telescopică, adică își poate mări suprafața de absorbție. Bineînțeles un astfel de model vine cu filtre din aluminiu care spre deosebire de cele din pâslă (sau ce mariale or mai fi), filtrele metalice sau din aluminiu se spală doar și nu mai trebuie înlocuite. E bine ca acea hotă să dispună de cel puțin două astfel de filtre deoarece nu filtrează precum cele din pâslă. Are un design deosebit pe inox chiar dacă nu e una de tip șemineu cu finisaj pe inox și sticlă. Un astfel de model EFP 6440X are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Din poza de sus se observă că e una telescopică, deci pe lângă faptul că are un filtru suplimentar, poate absorbi mai mult datorită părții superioare care iese în afară. E normal că e dotată cu două motoare, că altfel nu ar fi făcut față. Iluminarea e asigurată de două becuri de 40W fiecare. Nu e chiar silențioasă având în vedere performanțele sale și aici mă refer la puterea sa de absorbție. E vorba de un nivel de 55-69 dB. Acesta diferă un funcție de treapta aleasă. Aveți de ales între trei trepte și care țin de puterea sa de absorbție – 225-390 mc/h.

Cablul de alimentare nu e foarte lung – 1.5 m, de aceea ar fi bine să o instalați undeva aproape de o priză, sau chiar invers (dar și cu un prelungitor se poate rezolva acest inconvenient). Se potrivește perfect într-o bucătărie plină cu electrocasnice pe inox și de tip incorporabile.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: putere de absorbție sporită datorită filtrului suplimentar care iasă în exterior ca un sertar, ușor de folosit, arată bine și are două becuri puternice pentru a lumina plita.

Minusuri: nu prea am ce să-i reproșez, poate doar că becurile nu sunt LED ci halogen.

Concluzie

Acest model Electrolux EFP6440X e recomandarea mea pentru cei ce își doresc o hotă telescopică pentru bucătărie deoarece au o plită mare și gătesc ceva mai mult. O alternativă la aceasta ar fi o hotă de tip șemineu deoarece arată mai bine și instalarea ei e mai simplă deoarece trebuie pusă doar pe perete.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Electrolux EFP 6440X, hota incorporabilă”

Comentariile sunt închise.