Dual-Band N600 Linksys EA2700

Linksys EA2700 e un ruter care face parte din noua gamă de rutere de la Linksys. Dacă routerele convenționale au viteze de undeva la 100bbps, acest Dual-Band N600 Linksys EA2700 are viteze wireless de 300 Mbps + 300 Mbps… deci e ceva super tare. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi → și în opinia mea nu costă deloc mult având în vedere că e foarte rapid.

Poze

Alături se poate vedea cu aproximație cum arată cutia și ce porturi are aparatul. Porturile ar fi 4 LAN-uri și cel de Internet, deci porturi normale. Arată destul de bine, dar cel mai important aspect al routerului e faptul că se comportă ireproșabil când vine vorba despre transmisia fără fir a datelor.

Cutia
Conexiunile

Specificaţii tehnice

Vine cu porturi LAN de tip 10/100/1000 are 4 antene MIMI, iar rata de transfer e de 300 + 300 Mbps și asta se traduce într-o viteză de vreo 6 ori mai mare în comparație cu alte routere wireless. Normal că suportă standarde cum ar fi b/g/n și asta vă asigură o rată de transfer optimă între router și un telefon sau laptop. Porturile sunt de tip Gigabit și din această cauză acesta se ladă cu viteze de 10 ori mai rapide decât ale porturilor Ethernet.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu suport pentru ipvs; prețul e unul accesibil; garanția sa e una normală; vine de la un producător foarte renumit; are suport Cisco Connect Cloud și acest lucru se traduce în faptul că puteți accesa rețeaua de acasă de pe Internet pentru a vedea ce se întâmplă; e foarte sigur deoarece are firewall, dar și WPA 2. Are chiar și suport pentru aplicații de control, deci poate fi controlat de pe dispozitive cu Android ori iOS care au o anumită aplicație compatibilă care să-l controleze.
Contra: prețul e ușor cam mare și nu e tocmai un aparat pentru novici deoarece are multiple posibilități de configurare și perfomanțe superioare multor routere mult mai ieftine.

Concluzie

Aparatul Dual-Band N600 Linksys EA2700 e unul exemplar venind chiar și cu QoS integrat, ca orice alt router, și sunt foarte curios cum se descurcă cu prioritizarea pachetelor deoarece am un router ieftin de la un alt producător, iar QoS-ul lui e degeaba deoarece când descarc muzica de pe ‘net se blochează.

Lasă un comentariu