Desktop PC buget, calculator la 990 lei pentru acasă sau firmă

E bine să-ți schimbi calculatorul la circa 2 ani deoarece la un moment dat e depășit. Dacă gândești ca mine și vrei să-ți faci un calculator pe componente care să nu coste mult atunci alături ai o configurație. Costă undeva la 990 lei și eu zic că nu e deloc scump, iar dacă vrei ceva mai multă performanță atunci poți alege procesorul i3 de la final, dar și placa video Nvidia.

Această configurație e una foarte bună deoarece poate rula fără probleme orice program, inclusiv Photoshop, Visual Studio etc. Poate că vrei să cumperi mai multe pentru firma ta, iar asta ar fi un alt lucru bun deoarece configurația e perfectă pentru sarcini business. Dacă ești zgârcit sau șeful vrea să fie și mai ieftină configurația atunci nu se poate. Nu aș recomanda sub nicio formă să cumperi doar 2GB de RAM deoarece Windows 8.1 are nevoie de undeva la 1.5 GB RAM pentru a funcționa optim, iar dacă pornești Chrome cu câteva taburi atunci treci de 2 GB.

Desktop
Desktop

Fără alte comentarii configurația e alături:

Total 990 lei

Iar, dacă ai nevoie de mai multă putere atunci poți merge pe varianta unui procesor i3-4130 (4846 puncte la benchmark) la 494 lei și a unei plăci video GeForce GT630 (731 puncte la benchmark) la 279 lei.

Mulți merg pe varianta laptop, dar un laptop echivalent ca performanță are un preț de peste 2000 de lei. (Să nu confundați pe partea de performanță procesoarele Pentium desktop cu Pentium mobile deoarece prima variantă e mult mai performantă.)

Te-ar mai putea interesa