Dell XPS 15z

Noua gamă de modele XPS pe 15 inci de la acest mare producător a sosit și în România în trei configurații interesante, și se numește Dell XPS 15z. Toate cele trei configurații sunt foarte bune pentru gaming în special că vin și cu tastatură iluminată. Designul e pur și simplu elegant, asemănător cu cel al modelelor Apple (MacBook Pro) și aici mă refer doar la interior (tastatură, difuzoare poziționate de o parte și de alta a tastaturii). La exterior arată ca și restul modelelor de la acest producător, dar mici îmbunătățiri (materiale mai bune, capac mai subțire și aspect argintiu exterior și gri fumuriu la interior). Un astfel de laptop Dell XPS 15z vine cu procesor Intel din noua generație numită Sandy Bridge, memorie RAM de 1333 MHz, placă video nVIDIA GeForce GT 525M, hard de 7200 RPM și Windows 7 SP1. Acesta este o alternativă mult mai performantă la un Dell XPS 15 L502x sau XPS 15. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și nu cred că este un preț prea mare pentru un laptop cu ecran de 15 și rezoluție Full HD și în special că .

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior, acest XPS 15z vine în trei configurații puțin diferite. Prima configurație care este și cea mai scumpă are Core i7-2620M, 8 giga de RAM, hard de 750 giga și placă video de 2 giga. A doua are Core i5-2410M, 6 giga, hard disk de 750 giga și placă video de 2 giga. Cea mai ieftină configurație are Core i5-2410M, 4 giga, hard disk de 500 de giga și placă grafică de 1 giga. O recomand a doua configurație deoarece diferența de preț între ea și treia este de doar 400 de lei.

După cum vedeți procesoarele sunt destul de performante (Sandy Bridge) care vin cu placă video Intel HD Graphics 3000. Acesta este ideală pentru a avea o autonomie mare și vizionarea de filme la calitate HD și Full HD. Pentru cei pasionați de jocuri recomand nVIDIA GT 525M deoarece este o placă grafică dedicată pe 128 de biți. Memoria RAM DDR3 la 1333 MHz poate fi upgradată la maxim 8 giga pentru configurațiile cu mai puțin de 8 giga.

Hard disk-urile sunt de tip SATA la 7200 RPM care sunt performante dar niște SSD-uri sau SSH-uri ar fi fost mult mai bune. Aceste tipuri nu oferă un plus de performanță în jocuri ci doar pornesc mai rapid aplicațiile și viteza de copiere este mult mai mare. Ecranul este unul True-Life Full HD de 1920 cu 1080 pixeli la o diagonală de 15.6 inci.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații au: unitate DVD, cameră web de 1.3 MP, cititor de carduri, difuzoare integrate, tehnologie Waves MaxxAudio, un mini DisplayPort, un port HDMI, o ieșire audio, mufă RJ-45, eSATA, microfon, două USB-uri 3.0. bluetooth și Wi-Fi.

Păreri pro și contra achiziției

Acumulatorul de 8 celule oferă o autonomie de circa 8 ore de funcționare în condiții normale. Ca și caracterisitici speciale Dell XPS 15z are: o greutate de numai 2.51 kilograme, tastatură iluminată și design argintiu. În pachet veți avea o husă pentru acesta, sistem de operare Windows 7 pe 64 de biți cu Office. Singurul dezavantaj ar fi prețul care nu este pentru buzunarul oricui.

Concluzie

Acest laptop Dell XPS 15z este un model de tip Premium și ar putea fi luat în considerare ca o alternativă mai ieftină la un Alienware sau oricare alt laptop pentru gaming.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Dell XPS 15z”

  1. Se pare ca si Dell are tendinta sa copieze laptopuri Apple, si Asus incearca cu Ultrabookurile dar sa vedem care reuseste cel mai bine. Cu noile XPS-uri printre care se afla si dell xps 15z, se pare ca Dell vrea sa dea lovitura si aici ma refer la designul premium, configuratia decenta si pretul foarte scazut in comparatie cu predecesoarele. Eu detin un N5110 si pot spune ca produsele Dell in general sunt foarte bune, pot exista unele exceptii ca doar furnizorul nu le testeaza dar acestea dupa cum am zis sunt doar exceptii. Dupa achizitia companiei producatoare de Alienware-ruri se pare ca laptopuri Dell si cele Alienware sunt mult mai reusite probabil datorita colaborarii.
    Sincer mi-as lua un astfel de Xps 15z dar nu posed atatia bani si plus ca recent mi-am luat N-ul deci pot sa mi iau gandul de la el. Cred ca orice gamer se simte atras de design si tastatura iluminata. Cred ca acestea sunt cele mai ieftine laptopuri cu o astfel de tastatura si de aceea trebuie sa fie luate in considera de orice gamer.

Comentariile sunt închise.