Dell XPS 15

Un laptop performant marca Dell nici prea mare dar nici prea mic este acest laptop Dell XPS 15 care e cel mai bun laptop de 15 inci de la acest producător deoarece vine cu multă memorie RAM, procesor Sandy Bridge de ultimă generație și placă video foarte bună pentru jocuri, dar care putea fi ceva mai bună. Design-ul este același ca și la modelul de 17 (XPS 17) doar că vine pe o culoare interesantă, maroniu-argintiu. Dacă nu aveți un buget generos puteți opta pentru un XPS 13, XPS 15 L502x, XPS 15z sau un XPS 16 dar acestea sunt modele cu procesoare din seria mai veche. Are un preț bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul e oferit de Intel și anume este vorba despre modelul Core i7-2720QM care este unul Sandy Bridge. Acesta are o frecvență de 2.2 GHz, cache de 6 MB și tehnologie 32 nm. Displayul este unul LCD RGB-LED numit TrueLife. Acesta are o rezoluție Full HD la o diagonală de 15.6 inci. Deci vă puteți bucura de imaginea splendidă oferită de acest ecran în special că vizionați filme 1080p sau vă jucați jocuri.

Memoria RAM e peste așteptări, adică are o capacitate de 8 giga la 1333 MHz. Hard diskul e unul SATA cu 7200 RPM și are un spațiu de stocare de 750 de giga. Placa video dedicată nVIDIA GeForce GT 540M are o memorie video de 2 giga și este un model pe 128 de biți. Pentru o autonomie mai mare puteți opta pentru placa video integrată (HD 3000) care este ideală pentru vizionarea de filme de tot felul. Deci are o configurație decentă pentru a juca orice joc la detalii maxime, numai că hardul putea fi unul SSH la un așa preț.

Pe partea de multimedia vine cu unitate Blu-Ray, două difuzoare cu subwoofer de tip JBL, cititor de carduri, cameră web de 2 MP și tehnologie Waves MaxxAudio. La capitolele porturi și comunicații Dell XPS 15 are un Mini Display, port RJ-45, două ieșiri audio, eSATA, microfon, două USB-uri 3.0, port HDMI, Wi-Fi și bluetooth.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Greutatea este una de 2.7 kilograme ca și la restul laptopurilor. Autonomie este și ea una decentă pentru un laptop dar cam mică pentru un laptop de tip Premium cum este acesta. Pe partea de software vine cu sistem de operare Windows 7 și Office Starter. Mai vine cu suport SPID/F, Intel Wireless Display și tastatură iluminată.

Din păcate nu vine cu port USB 2.0 care putea fi și acela destul de util pentru conectarea de periferice pe acea interfață.

Concluzie

Acest Dell XPS 15 e un model creat pentru pasionații de jocuri și cei care doresc un laptop cu care să iasă în evidență.

Te-ar mai putea interesa