Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Dell XPS 14z

Acest laptop Dell XPS 14z e cel mai subțire laptop de 14 inci și e unul din segmentul multimedia datorită configurației și sonorizării superioare. Acest aspect se poate observa numai după designul său (difuzoare poziționate în lateral, carcasă argintie și touchpad generos). Dimensiunile sale sunt identice cu cele  ale unui laptop de 13 inci, deci  marginile ecranului sunt mai înguste. Acesta se adresează pasionaților de filme , jocuri (dar nu gameri înrăiți), navigare web și editate video și foto HD. După cum am precizat anterior, nu se adresează gamerilor deoarece nu are o placă video pe 128 de biți gen GT 555M ci una de 64 de biți – GT 520M. Datorită prețului destul de piperat, pot spune că se adresează persoanelor cu bani și fanilor acestui mare producător. Oricum e mai reușit decât XPS 15, atât la exterior cât și în ceea ce privește prețul (adică e mai accesibil). Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Din față

Capac

Specificații tehnice

Dell XPS 14z are un procesor de tip Core i7 și anume modelul 2640M la o frecvență de 2.8 GHz. Acesta e dotat cu o placă video integrată Intel HD Graphics 3000 și un cache de 6 MB. Deci e numai bun pentru a face față oricărei provocări. Ecranul de 14 inci e unul LCD LED de tip TrueLife și e însoțit de un cadru foarte subțire. Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 6 GB la o frecvență de 1333 MHz și poate fi extinsă la 8 GB, dar nu vă rostul unui astfel de upgrade în special că veți rămâne cu o plăcuță în plus. Un upgrade foarte bun care-l puteți face e  înlocuirea HDD-ului SATA de 500 GB cu unul SSD de 64 de GB deoarece cel intern îl puteți folosi ca unul extern (cu rack).

Placa video a acestuia e una destul de cunoscută deoarece o găsi pe majoritatea laptopurilor cuprinse între 1700 și 3000 lei. Aceasta e GT 520M de 1 GB care are un BUS de 64 de biți. Aceasta poate rula cele mai recente jocuri la detalii medii fără probleme. La capitolul dotări are DVD, difuzoare stereo cu Waves MaxxAudio, cameră web, card reader, DisplayPort, un USB 3.0, HDMI, microfon, un USB 2.0, LAN, ieșire audio, bluetooth și WLAN. Jos puteți observa performanțele acestei configurații împreună cu procesor i7 (înregistrarea aparține unui laptop similar din punct de vedere al configurației):

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: chiar dacă nu e un ultrabook e destul de subțire (2.3 cm) și ușor (1.98 kilograme), autonomie maximă de 6 ore deoarece are o baterie de 6 celule, are USB 3.0 (compatibil 2.0), tastatură iluminată, Windows 7 și Microsoft Office preinstalate.

Minusuri: nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Doar după designul vă puteți da seama că e vorba de un laptop premium, iar datorită dotărilor sale, Dell XPS 14z e cel mai bun laptop de 14. Jos puteți vedea cât de bine arată:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu