Dell XPS 13

Acest laptop Dell XPS 13 este un laptop premium de la Dell şi e concurenţă pentru laptopurile Sony Vaio, Apple MacBook Pro, Asus Republic of Gamers şi vine ca o alternativă pentru laptopurile Alienware. Costă vreo 2.500 de lei și o alternativă ar fi un Dell XPS 16 care e de 16 sau 15,6 inci. Dacă aceste două modele nu mai sunt disponibile spre vânzare atunci optați pentru variantele XPS 15 sau XPS 17, în funcție de bugetul alocat.

Despre

Aceste laptopuri sunt mai mult pentru artişti, persoane care-şi câştigă existenţa de pe urma folosirii unui PC sau pentru cei care şi le permit. Iar, terminaţia vine de la diagonala ecranului.
Despre configuraţii pot spune că aceste laptopuri au în componenţă procesoare de ultimă generaţie de la Intel, harduri de 500 de giga, 4 giga de RAM şi plăci video dedicate. Iar, finisajul este de calitate şi nu se compară nu nimic.

Poze

Închis
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificații tehnice

Acesta vine cu un procesor Core 2 Duo de tip P7450, cu un ecran de 13,3 inci la o rezoluție de 1280 pe 800 pixeli. Ecranul este unul WXGA de tip White LED. După cum vedeți ecranu este destul de bun, iar filmele HD vor fi redate perfect pe acest ecran HD+. XPS 13 are o cameră web integrată care suportă recunoașterea feței printr-un software cu care vine laptopul.

Are 4 giga de RAM instalați de tip DDR3 și suportă maxim 8 giga. Hardul este unul de 500 de giga de 7200 rotații pe minut, deci este un netbook care va permite copierea rapidă a datelor. Pe partea de multimedia XPS 13 are unitate DVD, webcam și difuzoare stereo. Placa video cu care vine acest XPS este una de la nVidia de 512 mega, adică un GeForce 210M. Pe partea de conectivitate suportă wireless n, are bluetooth și rețea 10/100/1000.

Bateria este una de 6 celule și va asigura o autonomie destul de mare, iar greutatea aparatului este undeva la 2,2 kilograme, deci este destul de portabil. XPS 13 vine cu Windows 7 Home Premium și cel mai tare la acest laptop și cam la toate laptopurile Dell este că au garanție 3 ani.

Preţ

Preţul unui laptop Dell XPS 13 variază în funcţie de configuraţie, dar un preţ de plecare este 2500 lei.

Păreri pro și contra achiziției

Pro: are procesor dual core, placă video dedicată, hard de 500 de giga la 7200rpm și ecran HD+. La plusuri s-ar mai putea adăuga garanția de trei ani și designul foarte bine realizat.
Contra: costă cam mult.

Concluzie

Acest Dell XPS 13 este unul foarte performant și este pentru persoanele care sunt în căutarea unui laptop mic, rezistent și foarte performant.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Dell XPS 13”

  1. Ha ha ha. Zici ca nu e bun? Sunt cele mai bune laptopuri de la Dell, dar dupa Alienware. Si cele Alienware sunt urmate de Inspiron.

Comentariile sunt închise.