Dell Vostro 5471, laptop business de 14 inci cu Ubuntu

Laptopuri de tip business sunt ceva mai diferite de cele office, iar Dell Vostro 5471 e un foarte bun exemplu. După cum bine știți are un ecran de 14 inci care față de generațiile precedente e 1080p. Configurația e aceeași pentru toate variantele disponibile și nici nu cred că vă doriți unul mai performant decât acesta. Unele vin cu Ubuntu, pe când altele au Windows 10, dar eu aș alege tot Windows deoarece oferă o funcționalitate mai bună și poate folosiți anumite aplicații care nu sunt pe alt OS.

Construcția e una compactă, dar cred că se putea mai bine pentru că nu e cel mai portabil model din segment. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Hardware-ul acestui laptop e următorul: i5-8250U, memorie de 8GB, SSD de 256GB. E un laptop office, motiv pentru care nu vă puteți aștepta la mai mult pentru că e de ajuns chiar și în acest buget. Bineînțeles, un laptop clasic poate oferi mai mult dar depinde și pentru ce vreți să-l utilizați. O placă video ar fi fost inutilă deoarece ar reduce semnificativ din autonomie și construcția laptopului nu e indicată pentru gaming pentru că nu are răcire avansată.

Ecranul oferă o imagine foarte bună, dar laptopuri multimedia și de gaming au un ecran ceva mai interesant. Conectivitatea e foarte bună la acest laptop și nu vă vor lipsi nici tehnologiile wireless cunoscute (WiFi ac și bluetooth).

Păreri pro și contra

Configurația cu i5 Quad Core e destul de performantă pentru că aveți la dispoziție un SSD mare și o memorie de 8GB. Chiar nu e nevoie de mai mult dar e un slot liber dacă vă gândiți vreodată să mai puneți o plăcuță de memorie. Tastatura iluminată o puteți folosi oricând luminozitatea din jur nu e prea puternică și aveți de redactat ceva ori aveți de lucru pe el.

Dell Vostro 5471 nu e cel mai ușor laptop de 14 inci de pe piață, dar depinde cât de mult vă interesează acest aspect. Totuși, consider că arată foarte bine și e plăcut la atingere, carcasa sa fiind realizată din aluminiu.

Te-ar mai putea interesa