Dell Vostro 3460

Laptopul Dell Vostro 3460 e unul de tip business cu configurație de gaming, însă e o configurație modestă cu care puteți juca jocuri la detalii medii. În funcție de bugetul alocat, puteți alege într unul cu Core i5 și unul cu i7. Eu aș opta pentru cel cu i7 deoarece are și hard mai mare. Bineînțeles, costă mai mult dar e o investiți pentru cei care-l folosesc și la locul de muncă, că doar e de tip business. Asta presupune că e robust, are tastatură iluminată, ecran mat, e portabil (2.2 kilograme) etc. Îi lipsește doar cititorul de amprentă care probabil că ni nu l-ați fi folosit. Deci raportul dotări/preț e bun și spun asta deoarece Vostro 3460 cu i7 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Procesorul e forate important în special dacă vreți mai multă performanță în jocuri. Și deci, i7-3612QM e o alegere ideală pentru un ecran HD. E vorba de un display de 14 inci care e de tip mat pentru a nu se permite reflexia luminii. Îmi plac aceste ecrane deoarece nu sunt așa de luminoase dar nu sunt ideale pentru utilizare outdoor. Are 8GB la 1600 MHz iar upgradeuri nu prea mai pot fi făcute deoarece are chiar și un hard SATA de 7500 RPM. Nici măcar în jocuri nu veți avea nevoie mai mult de atât. Placa sa video e GT 630M de 1GB care e o înlocuitoare pentru GT 540M.

Pe partea de comunicații, porturi și multimedia are dotările obișnuite dar și câteva speciale: cameră web HD, patru USBuri 3.0, bluetooth 4.0 și mufă combo audio/mic. Autonomia de funcționare e de 3-4 în condiții normale deoarece configurația sa consumă destul de mult. Tastatura iluminată e o dotare care trebuie luată în considerare deoarece poate fi utilă pentru orice tip de utilizator (chiar dacă nu se joacă). Ca și predecesoarele, acest 3460 nu are tastatură numerică dar are un design mai reușit.

Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie decentă și nu puteți avea multe pretenții la o configurație cu placă video dedicată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un preț atractiv chiar dacă e cam mare pentru unii, e portabil, solid, puteți să-l folosi fără probleme chiar și când luminozitatea e reduse – tastatura iluminată, cameră web HD etc.

Minusuri: din păcate autonomia acestuia e aceeași cu cea a unui laptop obișnuit.

Concluzie

Acest Dell Vostro 3460 e singurul din noua serie Vostro care are o astfel configurație, majoritatea fiind de tip office. Deci dacă vă place să ardeți un joc din când în când după muncă, acesta e o posibilă soluție.

Te-ar mai putea interesa