Dell Vostro 270 MT, desktop accesibil disponibil în multe configurații

Dell Vostro 270 MT e un sistem desktop PC nou care se adresează tuturor utilizatorilor, chiar și celor casnici deoarece e accesibil și e disponibil în multe configurații. Bineînțeles configurațiile influențează prețul, astfel că cel mai ieftin oferă procesor Pentium G2020, 2GB RAM și hard de 500GB. Eu vă recomand cel cu i5 deoarece are și o placă video mai bună decât cele integrate de la intel – GeForce G620 de 1GB. Dar există și variante undeva între cele două (ca și performanțe), adică cu i3 și Pentium mai performant. Eu prefer configurațiile multimedia și nu office deoarece sunt mai bune dacă vreți să încercați un joc sau să vizionați un film 1080p. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că are o carcasă bine construită și e oferită de producător (deci nu e ca și la Serioux).

Carcasa
Carcasa

Specificații tehnice

Procesorul Core i5-3470 de 3.2 GHz e un Ivy Bridge, aspect care e evident din codul său (cele cu 3xxx). Chiar dacă are și o placă video Intel, cea dedicată e cea care v-o recomand deoarece are memorie video proprie și e nouă. Placa de bază oferă sunet integrat, rețea integrată, mini Mini PCI-E dar și WIfi. Tehnologia WiFi e nouă și care o găseam doar la desktopurile All-in-One. Cu aceasta puteți să vă conectați la internet fără cablu LAN (e nevoie doar de un router wireless).

Bineînțeles, procesorul nu e același pentru toate configurațiile, de aceea și cel cu i3 e o alegere bună. Spațiul de stocare diferă și el deoarece la altele e de 500GB iar  la acesta e de 1TB. Prețul mai atractiv se datorează sistemului de operare Ubuntu, care-l puteți înlocui cu Windows 7 sau 8. Pe lângă sursa sa de 300W, are și multe porturi. Performanțele plăcii video sunt bune dar țin și de restul configurației:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu periferice în pachet, raport performanță/preț bun, fiabilitate, hard disk spațios și calitatea materialelor folosite la carcasă.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest Dell Vostro 270 MT e recomandarea mea atât pentru fanii acestui producător cât și pentru cei care vor un desktop fiabil la un buget ceva mai mic. Nu e genul de PC care îl puteți transforma sau upgrada pentru a juca jocuri la detalii maxime deoarece sursa îi limitează performanțele. O alternativă ar putea fi un desktop asamblat pe componente dar nu va fi la fel de eficient ca și acesta (în același buget).

Te-ar mai putea interesa