Dell U3014, monitor de 30 inci din clasa premium

Unul dintre cele mai bune monitoare pentru profesioniști e Dell U3014, deoarece oferă ecran Retina de 30 inci (seria UltraSharp). Deci nici nu e destul de accesibil dar pentru cei care au nevoie de un asemenea model, vă recomand ratele fixe. Nu e vorba de un model cu pivot, însă suportul său vă permite să-i ajustați înclinare și înălțimea. Oricum, ar fi fost ciudat ca să țineți în plan vertical un model de 30 inci. Spațiul de lucru e enorm având în vedere rezoluția 1600p. Caracteristicile tehnice sunt bune pentru cei care editează ori proiectează. Adică unghiurile și refreshul sunt excelente. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată identic cu alte modele lansate anul acesta, doar că acesta e mult mai mare iar dotările sunt ceva mai multe (pe partea de porturi).

Din spate
Din spate
Din față
Din față

Specificații tehnice

Display-ul e cel obișnuit însă are un panou ceva mai bun, astfel că unghiurile de vizibilitate sunt de 178 grade. E nevoie de unghiuri de vizibilitate așa de mari pentru monitoarele de dimensiuni peste medie. Caracteristicile de imagine  sunt după cum urmează: luminozitate de 350 cd/mp, aspect 16 pe 10, contrast dinamic de 2 milioane la 1 etc. Ca și facilități are doar montare pe perete. Având în vedere pentru ce poate fi folosit, niște boxe integrate puteau fi de folos.

Poate fi folosit și pentru uz casnic, adică filme și jocuri. Printre dotările sale fac parte și următoarele porturi: HDMI, DisplayPort, DVI, USBurile 3.0, audio etc. Are multe astfel de porturi și sunt suficiente pentru a-l conecta la mai multe sau a conecta diverse periferice la el. Ca și o dotare specială are adaptor pentru Soundbar de la Dell, adică puteți achiziționa ulterior un astfel de sistem audio și să-l conectați la acest monitor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design robust, fiabilitate, dimensiunea ecranului, imaginea detaliată datorită rezoluției pe măsură, multe porturi etc.

Minusuri: destul de scump și nu are boxe interne.

Concluzie

Acest Dell U3014 e o recomandare foarte bună și cu care vă puteți face un sistem desktop destul de bun și mai ieftin decât un iMac. Nu demult, au început să apară tot mai multe astfel de monitoare (cu rezoluție Retina) deoarece cererea începe să crească. Poate cu timpul se va mai ieftini în caz că vă depășește bugetul, iar dacă nu, vă recomand unul FullHD de 24 ori 27 inci.

Te-ar mai putea interesa