Dell U2913WM

Acest monitor LED Dell U2913WM e cel mai bun model de tip business de pe piață, bineînțeles din punctul meu de vedere. Spun asta deoarece are o diagonală de 29 inci, dar nu e vorba de un aspect 16 pe 9 ci unul de 21 pe 9. Deci se adresează celor care până acum trebuiau să lucreze pe două monitoare, adică aveau nevoie de spațiu de lucru. Un așa monitor nu e chiar accesibil dar nici foarte scump comparativ cu cele cu pivot și rezoluție 1440p. Rezoluția acestuia e una de 2560 cu 1080 pixeli, deci una potrivită pentru editare, proiectare și chiar și jocuri. Dar nu-l recomand gamerilor pretențioși deoarece are un timp de răspuns de 8 ms (între 2 și 5 era ideal). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Display e unul LCD și nu e vorba de unul obișnuit deoarece are un contrast dinamic de 2 milioane la 1, luminozitate de 300 cd/mp și unghiuri de 178 de grade. Deci imaginea va fi la fel de clară din orice unghi fie că-l priviți pe orizontală fie pe verticală. La o diagonală de 29 inci, era normală e rezoluție mai mare, iar cea de 2560 cu 1080 pixeli e satisfăcătoare în acest buget. Timpul de răspuns e util doar atunci când se schimbă brusc imaginea și doriți un plus de fluiditate. Oricum, în mod office (aplicații) nu veți observa nici o deosebire.

Pe partea de conectivitate are: DVI, Display Port, VGA, HDMI, audio și USBuri. Porturile USB sunt destul de utile pentru conectarea de periferice cu interfață USB și care nu le puteți conecta la PC din diverse motive (nu mai sunt USBuri libere sau nu sunt la îndemână).

Apreciez că are un consum de doar 90 W și o greutate de numai 5.76 kg. Bineînțeles e vorba de consumul maxim iar dacă setați o luminozitate mai mică, cu siguranță consumul va fi redus.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ideal pentru multitasking cu aspect panoramic, rezoluție generoasă, unghiuri de vizibilitate decente, porturi USB, vine cu setări speciale pentru îmbunătățirea imaginii (Dell Manager) și poate fi montat pe perete.

Minusuri: timpul de răspuns putea fi de 5ms.

Concluzie

Acest Dell U2913WM e unul dintre puținele modele cu aspect 21 pe 9 și care vin la un preț competitiv. Poate fi achiziționat atât pentru locul de muncă cât și pentru uz casnic. Jos poate fi văzut cum arată el și cum se descurcă în unele jocuri:

Te-ar mai putea interesa