Dell U2713H

Monitorul LED Dell U2713H e un model de 27 inci cu ecran Retina, deci oferă o imagine mult mai detaliată decât la multe alte modele. Poate fi considerat ca o alternativă la un monitor de la Apple și mai nou și la Asus/Samsung. Deci pe parcurs au apărut modele și de la alți producători care oferă un design modern, caracteristici similare și fiabilitate. Doar că acesta, oferă și pivot care poate fi folositor atunci când vreți să-l folosiți în plan vertical pentru editare sau pur și simplu aveți încă două astfel de modele pentru gaming și vreți o imagine mai mare. Având în vedere cât costă, puteți lua trei modele obișnuite de 27 inci însă acelea nu vin cu pivot, dar ar putea fi montate pe perete. Acest model U2713H are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Nu e dotat cu tehnologie 3D, dar nu ar fi exclus să o vedem pe viitoarele modele care mai mult ca sigur vor fi de gaming. Diagonala de 27 inci e suficientă pentru orice tip de utilizat. Caracteristicile sale sunt următoarele: timp de răspuns 6 ms, rezoluție 1440p, contrast dinamic 2 milioane la 1, luminozitate 350 cd/mp și unghiuri de vizibilitate de 178 grade.

Nu e dotat cu tuner TV sau boxe integrate cum au altele dar nici nu cred că le-ați fi folosit. Pe partea de conectivitate are următoarele porturi: DVI, HDMI, DisplayPort, mini DisplayPort și 5 USBuri. Dintre acele USBuri doar unul e de tip 3.0 iar restul sunt 2.0. Având în vedere că e așa de mare, mi se pare normal că are un consum maxim de 130 W. Poate fi folosit și pentru jocuri și în special filme deoarece are specificații bune.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e mai ieftin decât alte modele de la alți producători, unghiuri bune (ca la IPSuri), rezoluție ridicată (deci oferă o imagine foarte detaliată și clară), fiabilitate crescută, pivot și porturi USB.

Minusuri: nu e chiar accesibil.

Concluzie

Acest Dell U2713H e un model de tip office și acest aspect e evident din faptul că are un timp de răspuns de 6 ms (era ideal 2 ms), dar și așa oferă multe alte avantaje și dotări interesante. Dacă sunteți un proiectant sau editor, cu siguranță aveți nevoie de un așa model. Întradevăr, nu e accesibil însă câte monitoare veți găsi sub 3000 de lei cu ecran 1440p… nici unul.

Te-ar mai putea interesa