Dell U2413, monitor LED

Monitorul LED Dell U2413 e un model din clasa business și deci are un preț ceva mai mare decât cele uzuale. Prețul mai mare nu se datorează diagonalei de 24 de inci, ci pivotului și panoului AH-IPS. Spre deosebire de alte monitoare similare, pivotul acestuia e unul mai funcțional (se poate regla înălțime, înclinare și se poate roti la 90 de grade). Dacă aveți un buget mai mare și vreți un ecran mai mare, ar trebuie să optați pentru cel de 27 de inci din aceeași serie. Arată identic cu acesta diferențe veți găsi doar la preț și diagonală. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu veți observa vreo diferență între acesta și cel de 27 de inci, doar dacă le puneți unul lângă altul (pentru a observa diferența de diagonală). Totuși aduce îmbunătățiri la acest capitol comparativ cu seria precedentă.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Display-ul e unul LED însă e vorba de un panou AH-IPS. Acesta oferă unghiuri de 178 de grade și un contrast dinamic de 2 milioane la 1. Alte caracteristici care nu le-am precizat anterior sunt: timp de răspuns 6 ms, luminozitate de 350 cd/mp, aspect 16 pe 10 și contrast tipic 1000 la 1. Nu e cea mai bună alegere dacă sunteți un gamer însă nu vă oprește nimeni să vizionați filme ori să jucați jocuri pe acesta.

Nu e dotat cu boxe sau tuner TV incorporat, probabil, boxele ar fi fost utile dacă îl veți folosi la locul de muncă. Intrările video sunt importante pentru un așa gadget: DVI, HDMI și Display Port (are și unul de tip mini). Alte caracteristici ar fi: USB, port audio și consumul maxim de 130 W. Portul USB devine util la conectarea unui periferic plug&play, adică care nu necesită drivere.

Plusuri: are multe porturi video și USB, pivot foarte bun, oferă o fiabilitate crescută, design plăcut, panoul care îmbină caracteristicile LEDurilor cu cele ale IPS-urilor și robust.

Minusuri: timpul de răspuns e cam mare pentru cei care vor să-l folosească ca unul pentru gaming.

Acest Dell U2413 îl recomand celor care au mult de lucru pe PC și vor un model deosebit: imagine clară din orice unghi, funcții de ajustare și ecran mare. Pentru a vă face o idee despre seria aceasta și cât de util poate fi acel pivot, am pus un clip de prezentare:

Te-ar mai putea interesa