Dell S2440L, monitor LED VA

Actualizare: Dacă te interesează un monitor bun atunci acum e momentul să-l cumperi deoarece monitoarele Dell au acum 10% reducere, iar Dell S2440L se numără printre ele.

Articolul din 12.11.2012:
Acest monitor LED VA Dell S2440L e unul de 24 de inci și nu e vorba de un oarecare model ci unul cu unghiuri foarte bune de vizibilitate, claritate superioară și design modern. La prima vedere ai impresia că e vorba de un model premium sau de tip business cu pivot, însă piciorul acestuia e una normal însă are o formă mai modernă. Din lateral să observă că e vorba de un LED foarte subțire, iar marginile din jurul ecranului sunt destul de înguste. Aceste caracteristici fac ca design-ul său să fie unul modern. Acest tip de panou e o combinație între un TN și un IPS. Spun asta deoarece combină avantajele oferite de cele două tipuri de panouri – unghiuri de vizibilitate, contrast cu nuanțe de negru și timp de răspuns bun. S2440L are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din spate
Din față

Specificații tehnice

Display-ul său e unul generos măsurând o diagonală de 24 de inci. La o astfel de diagonală rezoluția e una 1080p iar timpul de răspuns de 6 ms e ok chiar și pentru filme și jocuri dar nu e ideală. Poate fi conectat la un desktop performant sau la o consolă. Tipul de iluminare e de tip LED iar contrastul dinamic e de 8 milioane la 1. Restul caracteristicilor ale sale sunt următoarele: unghiuri de 178 grade, aspect 16 pe 9, luminozitate de 250 cd/mp și altele.

Nu e dotat cu tuner TV sau boxe, deci nu poate fi folosit ca un televizor, însă se poate achiziționa un tuner tv extern. Pe partea de conectivitate are intrările următoare: HDMI și VGA. La un așa preț cred că trei intrări video erau necesare (2xHDMI sau DVI+HDMI). Consumul de energie se situează undeva la 18W care e mult sb media monitoarelor de 24 inci. În mare, acestui model Dell S2440L nu-i lipsesc caracteristicile care sunt utile în viața de zi cu zi, dar ncici nu excelează la toate capitolele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design reușit, consumul de energie e foarte redus, ideal pentru editare sau proiectare dar și pentru jocuri.

Minusuri: nu are pivot.

Concluzie

Acest Dell S2440L e una din recomandările mele iar dacă aveți un desktop Dell, nu văd de ce nu ați lua un monitor similar (ca marcă). Lipsa portului DVI poate fi rezolvată cu un adaptor sau cablu-adaptor. Jos puteți viziona o prezentarea a sa mai de aproape și se observă ce tip de picior are și cât de subțire e.

Te-ar mai putea interesa