Dell Precision T5600

Acest sistem desktop PC Dell Precision T5600 e unul dintre puținele modele care poate transforma ușor într-un server. Spun asta pentru care o configurație corespunzătoare iar construcția sa e foarte bună. Se adresează în special companiilor (siguranța datelor – criptare hardware) dar și celor care vor performanță. E unul dintre cele mai bune desktopuri de pe piață și nu e unul de gaming ca și cele Alienware. Nu-l putem compara cu acele desktopuri deoarece acestea au o destinație diferită. Cu placa video NVIDIA puteți edita foto, video dar și proiecta 3D. Motiv pentru care un monitor mare ar fi recomandat. Un astfel de PC Precision T5600 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul său poate fi găsit în general doar pe servere deoarece e vorba de un Xeon E5 model 2650. Placa sa de bază e una cu chipset C600, rețea integrată, sunet integrat iar memoria RAM e de 16GB Quad Channel. Bineînțeles frecvența memoriei e la 1600MHz și e de tip DDR3. Spațiul de stocare e asigurat de cele două harduri de 2TB fiecare care au interfață SATA 3. Placa video Quadro 4000 e foarte performantă având 2GB de memorie și poate rula 7 filmări HD în același timp.

Acea placă video vine cu două DisplayPort-uri și cu un DVI, iar acest aspect e foarte important dacă alegeți un monitor pentru acesta. Deci ar trebui să evitați cele cu HDMI, iar pentru intrarea VGA a monitorului se poate opta pentru un adaptor DVI-VGA. Alături de acesta primiți chiar și două periferice care le găsiți la multe desktopuri ale acestui producător. Ambele au interfață USB și pentru că are o boxe integrată, nu aveți nevoie de un sistem audio. Carcasa sa e destul de mare și vine cu porturi ca: 8 USBuri 2.0, două de tip 2.0, ieșire audio, microfon, serial, LAN etc.

Jos am postat un clip cu performanțele plăcii video într-o aplicații profesională de editare:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: fiabilitate crescută, performanță, carcasă bine construită, spațiu de stocare enorm, acces ușor la componente, design interesant care-l face ușor de transportat (chiar dacă e destul greu) și boxă integrată.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Acest Dell Precision T5600 e recomandarea mea pentru cei ce vor mai mult decât un desktop performant ci unul profesional pentru diverse aplicații de editare sau prelucrare. Am pus chiar și un clip cu prezentarea acestui desktop:

Te-ar mai putea interesa