Dell Precision T1650

Acest sistem desktop PC Dell Precision T1650 e unul dintre cele mai ieftine stații de lucru cu configurație de server. Acesta se adresează atât persoanelor care folosesc aplicații profesionale de editat video cât și companiilor care vor o siguranță pentru datele stocate pe acesta. Configurația sa cuprinde un procesor Xeon  denumit E3 v2, 8GB de RAM, HDD de 1 TB și un SSD de 32 GB. Pe acel SSD vă recomand să țineți sistemul de operare sau dacă nu aplicațiile deoarece vor porni mai rapid. Spre deosebire de PC-urile obișnuite, acesta are o carcasă mult mai robustă iar accesul la componente e mai ușor. Precision T1650 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din spate

Specificații tehnice

Procesorul e un Intel Xeon E3 model 1125 v2 de 3.2 GHz. Acesta poate fi găsit doar pe desktopurile business sau servere mai accesibile. Placa sa de bază e una cu chipset C216 și are: un slot PCI Express x 1, un slot PCI, rețea integrată, sunet integrat și un slot PCI Express 3.0 x16. Memoria de 8GB e Dual Channel și Quad Channel ca la variantele mai mari.

Pe lângă acel hard SATA de 1 B vine și cu un SSD de 32GB care e foarte important atunci când folosiți aplicații mai complexe. Chiar dacă placa video NVIDIA Quadro 600 nu e una de gaming, e una profesionistă și deci puteți rula mai multe fișiere video HD în același timp. E ideală pentru editare video și proiectare 3D. La o astfel de configurație doar Windows 7 poate oferi utilizatorului acea experiență care și-o dorește. Primiți atât un mouse cât și o tastatură care au interfață USB.

Carcasa sau placa sa de bază sa vine cu 10 USBuri (din care 4 sunt 3.0), microfon, VGA, două DisplayPorturi, LAN, Firewire etc. Bineînțeles nu e una dintre cele mai portabile desktopuri, dar cu siguranță e o investiție bună pentru cei ce vor o stație de lucru. Dacă vreți să „ardeți” din când în când un joc cu acesta, puteți observa că se descurcă decent în jcourile care au fost lansate anul trecut:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu SSD, memorie RAM Dual Channel, multitasking excelent, procesor performant, construcție foarte bună și fiabilitate.

Minusuri: nu și-l permite oricine.

Concluzie

Dell Precision T1650 e recomandarea mea pentru editori sau proiectanți deoarece e accesibil spre deosebire de variantele mai mari. Alături de acesta vă recomand un monitor de cel puțin 24 inci și să fie neapărat cu intrare DisplayPort. Am pus și o prezentare a sa pentru a vă face o idee despre el:

Te-ar mai putea interesa