Dell OptiPlex 9010 USFF

Sistemul desktop PC Dell OptiPlex 9010 USFF e unul dintre multe model ale seriei 9010, doar că acesta oferă două configurații cu i7 iar diferențele dintre ele le veți observa la sistemul de operare (unul vine cu Windows 8 Pro iar celălalt vine cu Ubuntu). Bineînțeles, cel cu Windows 8 Pro e mai scump dar și merită pentru cei ce au nevoie de aplicații pentru Windows. Puteți achiziționa cel cu Ubuntu, iar ulterior să instalați sistemul de operare dorit. Carcasa acestui 9010 USFF e una foarte compactă și portabilă având în vedere că are și o greutate de 3.3 kg (aproape cât un laptop de 17 inci). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aveți acces ușor la porturi, iar demontare părții laterale e ușoară și se datorează acelui sistem de deschidere (puteți scoate cu ușurință hardul sau hardurile).

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Au un procesor din generația a 3-a numit Core i7-3770S de 3.1 GHz, deci performanțele sunt pe măsură și nu e nevoie de upgrade-uri pe viitor. Dacă-l veți lua pentru uz casnic, puteți să vă gândiți la achiziționarea unui SSD. Vă fac o astfel de recomandare în caz că vreți ca aplicațiile și sistemul să pornească rapid. Având în vedere tipul de procesor, placa video e una Intel HD 4000 care e una integrată. Deasemenea are și sunet integrat, rețea integrată și chipset Q77 Express.

Memoria RAM e una de 4GB la o frecvență de 1600 MHz și nu cred că are rost să o upgradați deoarece e suficientă. Hard diskul oferit e unul de 500GB de tip SATA II de 7200 RPM. În pachetul său sunt incluse cunoscutele periferice marca Dell. Carcasa vine cu sursă de 200 W, patru USBuri 3.0, 6 USBuri 2.0, LAN, VGA, Display Port, audio și altele. Deci are o mulțime de porturi pentru o carcasă așa de compactă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: o mulțime de porturi, compact, performant, posibilitatea alegerii unei configurații cu sistem de operare diferit (în funcție de buget sau preferințe), calitate și fiabilitate.

Minusuri: nu are hard SATA 3.

Concluzie

Ar fi fost interesant dacă are și WI-Fi ca și desktopurile All-in-One deoarece în orice birou se află un router wireless iar tehnologiile fără fir reduc numărul de cabluri de prin jur. Dell OptiPlex 9010 USFF e un model reușit din cele mai multe puncte de vedere iar dacă vă gândiți la upgradeuri, un SSD ar fi singura soluție și alegere corectă. Jos am pus o prezentare a acestei serii dar și a resturilor modelelor din acesta:

Te-ar mai putea interesa