Dell OptiPlex 9010 SF

Sistem desktop PC Dell Optiplex 9010 SF e unul dintre multe modele ale acestei serii business doar că modele SF sau carcasă mai compactă/mică. Mulți ar spune că e un desktop All-in-One doar că acesta are nevoie și de un monitor separat. Ocupă la fel de mult spațiu ca și un desktop obișnuit însă pentru că are o carcasă ca aceasta, puteți poziționa monitorul peste ea (ca în clipul de la final). Face parte din categoria business și pentru că are o construcție robustă și fiabilă, astfel că nu are nevoie de o sursă mare ci doar de o configurație performantă. Prețurile sunt destul de piperate însă pentru un desktop care-l veți folosi la locul de muncă, e bine să fie unul mai fiabil și robust. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Acest model de PC vine în multe configurații dar numai cu Core i5 și i7, iar prețurile bineînțeles diferă. Probabil o să mai apară și cu alte procesoare (i3) sau alte modele de procesoare (mai noi), însă pentru utilizare office nu e nevoie neapărat de Core i7. Depinde de aplicațiile utilizate și bugetul alocat. Bineînțeles un desktop cu Windows 8 e mai scump decât unul fără, dar Windowsul preinstalat e mai ieftin decât cel pe DVD. Deci, alegerea e a voastră în funcție de necesități.

Procesoarele sunt din a treia generație numită IvyBridge iar modele pot fi i7-3770 ori i5-3470. Placa de bază e una cu chipset Q77, sunet integrat, rețea integrată și are destul de multe porturi și sloturi. Spre deosebire de alte plăci de bază, acesta vine cu port DisplayPort care e un port bun deoarece e o alternativă la HDMI/DVI. Placa video Intel HD 4000 e una foarte bună dar  numai pentru un utilizator office.

Memoria RAM e una excelentă deoarece e de 4 GB la 1600 MHz. E dotat cu unitate DVD, hard de 500GB, sursă de 240W și sistem de operare Ubuntu. Vine și cu mouse + tastatură tot de la Dell. Porturile sale sunt: cele 10 USBuri (din care 4 sunt 3.0), LAN, două DisplayPort,  audio, microfon etc.=

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are cele mai utile porturi, compact, eficient din toate punctele de vedere, fiabilitate crescută și vine cu perifericele necesare.

Minusuri: nu e soluția ideală pentru uz casnic datorită prețului.

Concluzie

Acest OptiPlex 9010 SF de la Dell e o alegere performantă și inteligentă dacă nu vă interesează performanțele grafice ci cele de procesare.

Te-ar mai putea interesa