Dell OptiPlex 9010 SF

Sistem desktop PC Dell Optiplex 9010 SF e unul dintre multe modele ale acestei serii business doar că modele SF sau carcasă mai compactă/mică. Mulți ar spune că e un desktop All-in-One doar că acesta are nevoie și de un monitor separat. Ocupă la fel de mult spațiu ca și un desktop obișnuit însă pentru că are o carcasă ca aceasta, puteți poziționa monitorul peste ea (ca în clipul de la final). Face parte din categoria business și pentru că are o construcție robustă și fiabilă, astfel că nu are nevoie de o sursă mare ci doar de o configurație performantă. Prețurile sunt destul de piperate însă pentru un desktop care-l veți folosi la locul de muncă, e bine să fie unul mai fiabil și robust. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Acest model de PC vine în multe configurații dar numai cu Core i5 și i7, iar prețurile bineînțeles diferă. Probabil o să mai apară și cu alte procesoare (i3) sau alte modele de procesoare (mai noi), însă pentru utilizare office nu e nevoie neapărat de Core i7. Depinde de aplicațiile utilizate și bugetul alocat. Bineînțeles un desktop cu Windows 8 e mai scump decât unul fără, dar Windowsul preinstalat e mai ieftin decât cel pe DVD. Deci, alegerea e a voastră în funcție de necesități.

Procesoarele sunt din a treia generație numită IvyBridge iar modele pot fi i7-3770 ori i5-3470. Placa de bază e una cu chipset Q77, sunet integrat, rețea integrată și are destul de multe porturi și sloturi. Spre deosebire de alte plăci de bază, acesta vine cu port DisplayPort care e un port bun deoarece e o alternativă la HDMI/DVI. Placa video Intel HD 4000 e una foarte bună dar  numai pentru un utilizator office.

Memoria RAM e una excelentă deoarece e de 4 GB la 1600 MHz. E dotat cu unitate DVD, hard de 500GB, sursă de 240W și sistem de operare Ubuntu. Vine și cu mouse + tastatură tot de la Dell. Porturile sale sunt: cele 10 USBuri (din care 4 sunt 3.0), LAN, două DisplayPort,  audio, microfon etc.=

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are cele mai utile porturi, compact, eficient din toate punctele de vedere, fiabilitate crescută și vine cu perifericele necesare.

Minusuri: nu e soluția ideală pentru uz casnic datorită prețului.

Concluzie

Acest OptiPlex 9010 SF de la Dell e o alegere performantă și inteligentă dacă nu vă interesează performanțele grafice ci cele de procesare.

Lasă un comentariu