Dell Optiplex 9010 MT

Dell OptiPlex 9010 MT e un desktop PC de top și în momentul varianta MT vine în patru configurații cu procesor i3 + Ubuntu 11, procesor i5 + Ubuntu 11, procesor i7 + Ubuntu 11 și procesor i7 + Windows 7 + Office 2010 Starter. Prețul de plecare al unui 9010 MT nu e deloc mare deoarece modelul cu i3 are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar dacă sunteți obișnuit cu Windows atunci varianta cu Windows ar fi cea mai bună. Ubuntu e o distribuție de linux foarte bună, dar tot nu e Windows.

Poze

Normal că fiind vorba despre un sistem desktop PC premium are un aspect de 7 stele. Se poate vedea de ce americanii de la Dell sunt numărul unu la desktopuri și laptopuri… deoarece arată bine, iar la interior au niște componente de top care sunt special alese și testate. Aerisirea e foarte bună, iar varianta cu Windows are un acțibild lipit pe el care denotă acest lucru.

Unitatea
Porturi frontale

Specificaţii tehnice

După cum ziceam în introducere, Dell Optiplex 9010 MT cin cu procesoare i3, i5 sau i7 și sisteme de operare Linux sau Windows. Varianta cu Linux costă mult mai puțin, dar adevărul e că Ubuntu nu e la fel de prietenos ca Windows, iar majoritatea programelor sunt doar pentru Windows. Din preview-ul de la final se poate vedea că desktopul e unul foarte bun putând fi folosit în special în mediul business, dar de ce nu la clinici private ori acasă.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu periferice cum ar fi mouse și tastatură; are boxe integrate; are numeroase porturi foarte utile cum ar fi USB 3, Firewire, Display Port și multe altele; garanția standard e de 3 ani și poate fi mărită la 4 ori 5 ani; hardul e unul de 500 giga, dar nu știu dacă în mediul business e necesar un hard mare.
Contra: era interesant dacă vedea și cu un monitor.

Concluzie

Dell 9010 MT e un calculator de top și probabil că cea mai achiziționată variantă va fi cea cu i7 deoarece românii vor ce e mai bun și nu se zgârcesc deloc. Din clipul de alături vă puteți face o părere aproximativă cum arată PC-urile Opti Plex realizate de americani, iar despre utilizare trebuie știut că sunt foarte ușor de folosit atât de elevi (dacă vor avea ca destinație laboratoare informatice la licee) cât și de bătrâni (dacă vor fi cumpărate de azile particulare pentru poziționare în bibliotecile acestora).

Te-ar mai putea interesa