Dell Optiplex 9010 AIO

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 9010 AIO 23 e un model cu ecran de 23 inci, deci imaginea va fi una Full HD. Aveți de ales între un desktop cu Core i5 și unul cu i7, dar eu vă recomand cel cu i5 deoarece nu ar avea rost să dați bani în plus. Ambele configurații pot reda filme 1080p, iar o placă video dedicată era ideală pentru cei ce vor să facă proiectare 3D, dar pentru proiectare 2D e numai bun. Design-ul e unul elegant și un astfel de PC ar da un plus de eleganță biroului dumneavoastră (se observă din pozele de jos). Se poate spune că e o alternativă accesibilă la un iMac, dar există alternative mai accesibile de la MSI sau Lenovo. Optiplex 9010 AIO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

Aveți la dispoziție două desktopuri dar care diferă prin preț și configurație. Deosebirea majoră e reprezentată de procesor: Core i5 sau i7. Ambele sunt din a treia serie de procesoare. Ecranul e unul WLED de 23 inci, iar la o astfel de diagonală veți găsi doar rezoluții 1080p. Placa de bază e una cu chipset Q77, placă video integrată Intel HD 2500, sunet integrat, rețea integrată și diverse sloturi.

Memoria RAM de 1600MHz are o capacitate de 4GB și după cum știți, la astfel de gadgeturi upgrade-ul e imposibil. Pe de altă parte HDD de 1TB mi se pare suficient chiar și pentru cei mai pretențioși. Windows 7 mi se pare numai bun pentru acesta, veți primi și și periferice marca Dell. Acest desktop vine cu cameră web incorporată, patru USBuri 3.0, 4 USBuri 2.0, HDMI, VGA, o sursă de 200W, ieșire audio pentru căști sau sistem audio etc. Deci dotările sunt modice, iar într-un astfel de preț puteți lua chiar și un laptop de 18 inci care are performanțe mai mari, însă alegerea e a voastră.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e funcțional, compact, ecranul Full HD, procesoare puternice (i5/i7 Ivy Bridge), memorie la 1600 MHz și eficiență sporită.

Minusuri: prețul și ecranul nu vine cu multi-touch.

Concluzie

E mult mai compact decât alte desktopuri din această serie și care nu știu cât succes va avea în România deoarece prețul mi se pare cam mare pentru o configurație office și ecranul nu e unul tactil care să accepte gesturi. E o soluți elegantă de tip business și care nu se adresează oricui ci doar celor care-și permit. Acest Optiplex 9010 AIO poate fi văzut în prezentarea pusă mai jos.

Te-ar mai putea interesa