Dell Optiplex 790 SF

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 790 SF e unul ideal pentru acasă dar și pentru companii deoarece e cel mai compact din seria sa, nu e foarte scump și e foarte bine construit. Prețul mai mic se datorează în mare parte lipsei sistemului de operare Windows și configurației office. Mai precis, sunt disponibile două configurații: cu i5 și i7. Ambele fac parte din seria SandyBridge, de aceea acel i5 îl consider suficient de bun. Există modele cu procesoare IvyBridge însă nu văd de ce ați da acei bani în plus pentru un desktop de tip business, că doar vreți să faceți o investiție bună. Optiplex 790 SF are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Recomandarea mea e cel cu Core i5-2400 de 3.1 GHz deoarece viteza de procesare e suficientă chiar și dacă folosiți aplicații de editare sau proiectare. Placa de bază are chipset Q65,placă video integrat Intel model HD 2000, rețea integrată, slot pentru o eventuală placă video, 4GB RAM etc. Memoria RAM e suficientă deoarece are o frecvență mare – 1333 MHz. Bineînțeles memorie RAM la configurațiile cu IvyBridge e de 1600 MHz. Pentru că are Free DOS, vă recomand Windows 7 pe 64 de biți sau Windows 8.

HDD-ul e foarte bun deoarece e spațios și rapid – 7200RPM. În pachet veți găsi și cunoscutele periferice: mouse + tastatură. Ambele sunt marca Dell și vin cu interfață USB. Upgradeurile sunt limitate oarecum de sursa de 240W (mă refer la o eventuală placă video cu memorie dedicată), dar puteți monta încă un hard disk sau mai știu eu ce. Porturile acestui desktop sunt următoarele: LAN, VGA, DisplayPort, USBuri 2.0, două PSuri și două ieșiri audio/ căști. Niște porturi USB 3.0 erau bine venite pentru utilizatorii casnici deoarece vă ofereau un plus de viteză de transfer a datelor de pe PC pe memorie și invers.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă robustă, ușoară și compactă, are DisplayPort (puteți conecta un monitor mai performant), suficiente USBuri și vine cu periferice incluse.

Minusuri: pentru o configurație office, e cam scump în special pentru uz casnic (se adresează mai mult firmelor).

Concluzie

Acest 790 SF nu e cel mai nou din seria Optiplex dar cu siguranță e compact, accesibil și performant. Alături de acesta vă recomand un monitor Dell cu pivot și cu panou IPS. Jos am pus un clip cu despachetare unui desktop asemănător chiar dacă configurația diferă.

Te-ar mai putea interesa