Dell Optiplex 780 MT

În acest scurt articol voi enumera și recomanda o gamă largă de sisteme desktop care se adresează persoanelor mai puțin pasionate de gaming sau chiar și persoanelor de afaceri. Un astfel de sistem desktop PC Dell Optiplex 780 MT nu se adresează persoanelor pasionate de jocuri deoarece nu vin cu placi video dedicate. Acest model vine în opt configurații diferite pentru buzunarul oricui. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și ceva pentru care veți primi un desktop cu procesor Intel performant, hard de 320 respectiv de 500 de giga, placă video integrată cu suport HD, cel puțin 2 giga de RAM și Free DOS. Cel mai scump model vine cu sistem de operare Windows 7 licențiat, deci ideal pentru cei care au nevoie de un PC performant la locul de muncă și să aibe și Windows licențiat. După cum știți pachetul PC+Windows este mai rentabil decât dacă l-ai cumpăra separat. Chiar dacă nu este un sistem pentru jocuri, nu cred că vă oprește cineva să cumpărați o placă video performantă și să o instalați. Alternativă la acest model este modelul Optiplex 380 DT.

Poze

Acasă
Altă poză

Specificații tehnice

După am precizat anterior, Dell Optiplex 780 MT vine în opt configurații și deci voi scrie deosebirile, asemănările dintre ele și care ar fi cea mai bună alegere.

În ordine crescătoare a prețului, prima configurație are Dual Core E6700, 2 giga și hard de 500 de giga. A doua are Core 2 Duo E6700, 2 giga și hard disk de 320 de giga. A treia are Core 2 Duo E7500, 2 giga de RAM și 500 de giga spațiu de stocare. A patra configurație are Core Duo Quad Q8400, 4 giga și 500 de giga. A cincea are Core Duo E8400, 4 giga și 500 giga. A șasea are Core 2 Duo E7500, 2 giga, 500 de giga și Windows 7. A șaptea are Core Duo E8400, 3 giga, Windows 7 și 500 de giga spațiu de stocare. Ultima configurație are procesor Core 2 Duo E8400, 4 giga de RAM, hard disk de 500 GB și Windows 7. Aceasta este și recomandarea mea, nu pentru că este cel mai scump ci pentru că are cea mai bună configurație și un preț bun.

În rest, sunt doar asemănări și aici mă refer la porturi, design și la alte capitole. Placa de bază are un slot PCI Express x16, două PCI-uri și rețea integrată. Memoria RAM este de tip DDR3 la o frecvență de 1333 MHz. Hardul este de tip SATA la o viteză de 7200 de rotații pe minut. Placa video GMA X4500HD este la fel de performantă ca și HD Graphics. Optiplex 780 MT vine cu periferice (mouse optic+tastatură) marca Dell cu interfață USB. Carcasa are o sursă de 305 W și unitate DVD. Pe partea de porturi are mufă RJ-45, un port Display, nouă USB-uri 2.0, un serial, port VGA, eSATA și un paralel.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: ai din ce alege în funcție de bugetul alocat, destul de performante configurațiile, este un model nou cu multe porturi și dotări utile.

Ca minusuri: procesoarele nu sunt Sandy Bridge.

Concluzie

Un sistem desktop PC ca acest Dell Optiplex 780 MT ar putea fi următoarea voastră alegere din mai multe motive enumerate mai sus. Poate fi un desktop performant pentru vizionarea de filme HD dar și pentru aplicații de tip Office.

Lasă un comentariu