Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Dell Optiplex 7010 SF

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 7010 SF e cel mai performant sistem desktop de tip business de la acest producător american de electronice. Bineînțeles e cel ma performant din serie și e evident acest aspect din faptul că are o serie ceva mai mare dar și pentru că are configurație cu i7 Ivy Bridge. Defapt sun două configurații identice, iar singura diferență e sistemul de operare. De acolo vine și acea diferență mică de preț. Astfel că pe unul e Windows 7 Professional iar pe celălalt 8 Pro. Carcasa acestuia e una mai compactă, dar diferă în funcție de variantă (simplă, USFF, SF ori MT). Nu vă rostul unei carcase prea mari având în vedere configurația office și pentru ce ar trebui folosit acest desktop (adică utilizate office). Modelul cu i7 și Windows 8 din seria 7010 SF are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Așa arată

Așa arată

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-3770 de 3.4 GHz e bun chiar și pentru jocuri deoarece oferă o viteză de procesare decentă. Însă pentru gaming recomand cele cu procesoare cu “K” în terminație (overclocking). Bineînțeles nu e genul de PC pentru jocuri adică nu veți putea face upgradeuri ulterior cu o placă video dedicată performantă.

Placa de bază e una cu chipset Intel Q77 care are rețea integrată, sunet integrat, diverse sloturi și 4GB la 1600MHz. Deci multitaskingul e decent pentru orice tip de utilizator fie că folosiți diverse aplicații fie că doar faceți mai multe operațiuni în același timp. HDDul din acesta e unul de 500GB și nu e unul obișnuit ci de tip SATA III la 7200 RPM.

Are difuzor incorporat dar și periferice marca Dell incluse. Carcasa e un cu sursă de 240W, are porturi USB suficiente USB 3.0/2.0, porturi video, ieșiri audio și altele.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: construcție eficientă – consum mic, performanțe mari și robustă, prezintă fiabilitate crescută, porturi de tip DisplayPort, porturi USB 3.0 și sistem de operare decent.

Minusuri: preț destul de piperat.

Concluzie

Acest Optiplex 7010 SF e o alegere bună pentru cei care își doresc fiabilitate, un desktop compact dar nu nu prefera un laptop deoarece ar avea nevoie de un ecran Full HD și o configurație puternică. Jos am pus o prezentare a întregii serii. Având în vedere prețul acestor desktopuri, puteți opta și pentru ratele fixe deoarece sunt avantajoase pentru achiziționare unui produs care constituie o investiție pe termen lung.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu