Dell Optiplex 7010 MT

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 7010 MT e unul dintre cele mai noi apariții în categoria desktopurilor și pe segmentul business. Spun asta pentru că are cele mai noi configurații și dotări. E cel mai mare din seria Optiplex dar și cel mai performant, de aceea prețul e și el pe măsură. Se adresează în special companiile dar și utilizatorilor obișnuiți. Eu recomand pentru utilizatorii obișnuiți varianta 3010 MT deoarece e mai accesibilă și compactă. Bineînțeles alegerea dumneavoastră trebuie să țină cont de necesități și posibilitate financiară. Eu îl recomand chiar dacă nu e accesibil pentru oricine deoarece e o investiție foarte bună pe termen lung și există varianta ratelor fixe fără dobândă (o modalitate de finanțare la modă). Cel cu i5 și Ubuntu mi se pare ok ca preț, iar Windows-ul poate fi instalat după preferințe (pe 64 de biți e recomandat). Optiplex 7010 MT cu i5 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Unitatea
Pachetul

Specificații tehnice

Dintre toate configurațiile, eu aș opta pentru cel cu i5 dar și cel cu i3 pare decent în special datorită prețului. Cel cu i7 nu știu cât de atractiv pare deoarece nu îți prea folosește atâta viteză de procesare. Însă restul configurației nu diferă. Placa de bază vine cu memorie RAM de 4 GB la 1600 MHz, placă video Intel, sunet integrat, rețea integrată și diverse sloturi.

HDD-ul e același pe toate variantele – 500 GB SATA3. Nu cred că un alt hdd ar fi fost mai indicat deoarece performanțele sale sunt decente. Carcasa sa vine cu sursă de 275 W, unitate DVD, card reader și o mulțime de porturi. Alături de acesta aveți o tastatură și un mouse care au interfață USB. Porturile sale sunt: VGA, 6 USBuri, LAN, serial, 2 DisplayPort-uri etc. Deci vine cu o mulțime de porturi și tehnologii (Firewire) care nu le veți găsi la desktopurile obișnuite, dar există alternative mai accesibile.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raport performanță/preț bun, carcasă robustă, consum redus de energie, Firewire, aveți posibilitatea să alegeți configurația în funcție de buget, fiabil și funcțional.

Minusuri: preț puțin piperat.

Concluzie

Acest 7010 MT e o alegere decentă pentru cei ce vor un desktop PC special și nu ca oricare altul. Nu se adresează pasionaților de jocuri deoarece nu are placă video dedicată, însă pentru iubitorii de internet, aplicații și filme, e numai bun. Am pus un clip c prezentarea acestei serii și veți observa că există și variante mai mici:

Lasă un comentariu