Dell Optiplex 390 MT

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 390 MT face parte din segmentul Business și are o configurație Office bună deoarece are un raport performanță/preț satisfăcător. Aici mă refer la procesorul Intel G840, memoria RAM de 2GB, hard diskul de 500 GB și placa de bază cu chipset H61. Poate fi considerat o alternativă mai performantă dar și mai ieftină la un Optiplex 390 DT. Diferența de preț e justificată de faptul că acel DT are o carcasă de dimensiuni mici, deci e mai compact și portabil (5.7 kilograme) iar configurația e aproximativ aceeași (procesorul diferă). Deci puteți alege oricare model doriți deoarece diferența de preț nu e foarte mare iar un desktop ca 390 DT poate ocupa mai puțin spațiu în locuința voastră, dar un 390 MT poate oferi o viteză de procesoare puțin mai mare. Eu aș opta pentru acesta deoarece nu mă interesează cât de grea e unitatea sau cât ocupă, ci mă interesează doar performanțele. Există și alte configurații (cu Intel Core i3, Pentium G620, Pentium G630) sub același nume însă e o recomand pe aceasta cu sistem de operare achiziționat separat și nu preinstalat (numai dacă aveți nevoie de unul licențiat). Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e unul Pentium și nu Celeron și anume modelul G840 de 2.8 GHz care are o placă video integrată HD graphics. Are o placă de bază cu chipsetul Intel H61 și care are următoarele dotări: sunet integrat Dell AX510, memorie RAM de 2 GB 1333 MHz,  rețea integrată, trei sloturi PCI Express x1 şi un slot PCI Express x16 pentru o eventuală placă video dedicată (recomand una cu un consum foarte mic de energie, preferabil de 64 de biţi).

Are hard disk SATA III care oferă o viteză de transfer foarte mare şi un spaţiu de stocare a fişierelor de 500 GB. Deasemenea vine cu boxe integrate şi unitate DVD RW. Odată cu achiziţia acestui desktop veţi primi un mouse şi o tastatură (ambele marca Dell). Pe lângă toate acestea mai are şi: ieşire audio, opt USB-uri 2.0, VGA, LAN şi microfon.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: având în vedere că foloseşte o sursă de 265 W putem spune că are un consum redus, arată bine, configuraţie decentă, preţ acceptabil (având în vedere că e unul business) dar şi altele.

Minusuri: se putea să fie mai ieftin.

Concluzie

Acest Optiplex 390 MT de la acest producător e un sistem desktop PC performant şi ieftin.

Lasă un comentariu