≡ Meniu

Dell Optiplex 390 MT

Acest sistem desktop PC Dell Optiplex 390 MT face parte din segmentul Business și are o configurație Office bună deoarece are un raport performanță/preț satisfăcător. Aici mă refer la procesorul Intel G840, memoria RAM de 2GB, hard diskul de 500 GB și placa de bază cu chipset H61. Poate fi considerat o alternativă mai performantă dar și mai ieftină la un Optiplex 390 DT. Diferența de preț e justificată de faptul că acel DT are o carcasă de dimensiuni mici, deci e mai compact și portabil (5.7 kilograme) iar configurația e aproximativ aceeași (procesorul diferă). Deci puteți alege oricare model doriți deoarece diferența de preț nu e foarte mare iar un desktop ca 390 DT poate ocupa mai puțin spațiu în locuința voastră, dar un 390 MT poate oferi o viteză de procesoare puțin mai mare. Eu aș opta pentru acesta deoarece nu mă interesează cât de grea e unitatea sau cât ocupă, ci mă interesează doar performanțele. Există și alte configurații (cu Intel Core i3, Pentium G620, Pentium G630) sub același nume însă e o recomand pe aceasta cu sistem de operare achiziționat separat și nu preinstalat (numai dacă aveți nevoie de unul licențiat). Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Așa arată

Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e unul Pentium și nu Celeron și anume modelul G840 de 2.8 GHz care are o placă video integrată HD graphics. Are o placă de bază cu chipsetul Intel H61 și care are următoarele dotări: sunet integrat Dell AX510, memorie RAM de 2 GB 1333 MHz,  rețea integrată, trei sloturi PCI Express x1 şi un slot PCI Express x16 pentru o eventuală placă video dedicată (recomand una cu un consum foarte mic de energie, preferabil de 64 de biţi).

Are hard disk SATA III care oferă o viteză de transfer foarte mare şi un spaţiu de stocare a fişierelor de 500 GB. Deasemenea vine cu boxe integrate şi unitate DVD RW. Odată cu achiziţia acestui desktop veţi primi un mouse şi o tastatură (ambele marca Dell). Pe lângă toate acestea mai are şi: ieşire audio, opt USB-uri 2.0, VGA, LAN şi microfon.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: având în vedere că foloseşte o sursă de 265 W putem spune că are un consum redus, arată bine, configuraţie decentă, preţ acceptabil (având în vedere că e unul business) dar şi altele.

Minusuri: se putea să fie mai ieftin.

Concluzie

Acest Optiplex 390 MT de la acest producător e un sistem desktop PC performant şi ieftin.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu